Κόσμος

Κύπρος: Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους «27» για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα και την Τρίτη θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και θα ενημερώσει τους «27» για την τουρκική προκλητικότητα στην Αμμόχωστο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του γρ. Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, Α. Ιωσήφ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών – μελών της Ε.Ε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της Αμμοχώστου. Θα ζητήσει από τους ομολόγους του να καλέσουν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αποφεύγοντας τις εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εγκαταλείποντας την επεκτατική της πολιτική.

Ο κ. Ιωσήφ επισημαίνει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει ότι η Αμμόχωστος, ανήκε και θα ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κατοίκους της, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές οι απαράδεκτες ενέργειες και αξιώσεις της Τουρκίας. Ο κος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνοκυπριακή πλευρά με στόχο να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η πρότασή του για εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα οποία αναμένεται να υποβοηθήσουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ιωσήφ σημειώνει πως στην ατζέντα της έκτακτης συνόδου κορυφής βρίσκονται το Ουκρανικό, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στη βάση και του πρόσφατου πακέτου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RePowerEU, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και η επισιτιστική ασφάλεια στην Ε.Ε υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Κογκρέσου θα γίνει και η εκλογή του νέου Προέδρου του ΕΛΚ. Θα έχει συναντήσεις και θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο για το Κυπριακό όσο και τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της ολομέλειας την 1η Ιουνίου θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοβουλιών του για άρση του αδιεξόδου, τις εκτιμήσεις του σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και άλλα ζητήματα ευρωπαϊκής ατζέντας, προεξάρχοντας του ενεργειακού και της επισιτιστικής κρίσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος 7
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5