Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κύπρος: Πώς αφέθηκαν ελεύθερες οι γυναίκες που συνελήφθησαν στη Μόρφου – Τι λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος

Κύπρος: Πώς αφέθηκαν ελεύθερες οι γυναίκες που συνελήφθησαν στη Μόρφου – Τι λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος
photo αρχειο epa

Τέλος καλό, όλα καλά για τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν την Κυριακή στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ φωτογράφιζαν το σπίτι στη Μόρφου στο οποίο η οικογένειά τους έμενε πριν από τον ξεριζωμό.

Οι δύο γυναίκες οι οποίες μπήκαν στην εγκαταλελειμμένη περιουσία τους και συνελήφθησαν από τις Αρχές του ψευδοκράτους με τη δικαιολογία ότι βρίσκονταν σε στρατιωτική περιοχή, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν, αφού κρατήθηκαν το βράδυ στη Μόρφου, οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Η 52χρονη και η 20χρονη κόρη της αφέθηκαν τελικά ελεύθερες καθώς όπως πληροφόρησε το newsit.gr ο δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρ Χατζηαβράαμ, το ψευδοδικαστήριο δεν κατάφερε να τους ασκήσει δίωξη, δεδομένου ότι δεν μπορούσε βρει κατηγορία σε βάρος τους.

Το ψευδοδικαστήριο αποφάσισε ότι δεν υπήρχε υπόθεση και οι γυναίκες αφέθησαν ελεύθερες” ανέφερε ο κ. Χατζηαβράαμ, εκτιμώντας ότι η περιπέτειά τους με τη Δικαιοσύνη ολοκληρώθηκε και δεν πρόκειται η τ/κ πλευρά να συνεχίσει τις διαδικασίες δίωξής τους.

Ο δήμαρχος σημείωσε πάντως εμφατικά ότι δεν υπήρχε καμιά λογική στη σύλληψή τους αφού φωτογράφιζαν ιδιοκτησία τους και μάλιστα εγκαταλελειμμένη, η οποία δεν έχει πάψει να υφίσταται παρά την κατοχή, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του τ/κ επικεφαλής δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα ο οποίος είχε δηλώσει χθες Κυριακή ότι στον χώρο αυτό διαμένει σήμερα αξιωματικός του κατοχικού στρατού.

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου, ανέφερε κλείνοντας στο newsit.gr ότι τόσο η 52χρονη όσο και η κόρη της είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπέστησαν οποιαδήποτε κακοποίηση από τις Αρχές του ψευδοκράτους.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις