Κόσμος

Κύπρος: Ψηφίστηκε εν μέσω Ρίχτερ ο Προϋπολογισμός για το 2021

Η Κύπρος τρόμαξε από τον δυνατό σεισμό των 4,9 Ρίχτερ. Μέχρι και η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, όπου ψηφιζόταν ο νέος Προϋπολογισμός, διακόπηκε προσωρινά.

Η Κύπρος μπορεί να αναστατώθηκε από τα Ρίχτερ αλλά μέχρι εκεί. Δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές ούτε και τραυματισμοί. Σε ό,τι αφορά την εθνική αντιπροσωπεία, ο Προϋπολογισμός του 2021 ψηφίστηκε με 29 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, όταν η κατάσταση είχε πια ηρεμήσει.

Υπέρ ψήφισαν οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, οι 3 βουλευτές της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, οι 2 βουλευτές της Αλληλεγγύης, οι 2 βουλευτές του ΕΛΑΜ και οι 3 βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Click4more: Δυνατός σεισμός 4,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο – Η στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος (video)

Κατά ψήφισαν οι 16 βουλευτές του ΑΚΕΛ, οι 7 βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι 2 βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η βουλευτής των «Ανεξάρτητων» Άννα Θεολόγου.

Ο Προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε νόμο, αφού προηγουμένως ενέκρινε τροπολογίες που αφορούν σε δεσμεύσεις και περικοπές κονδυλίων.

Κύπρος – σεισμός 

Όπως ειπώθηκε, λόγω του σεισμού, διακόπηκε διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής με αντικείμενο την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στο βήμα βρισκόταν μία βουλευτής κι από το μικρόφωνο ακούστηκαν τα εξής:

«Είναι σεισμός αυτός. Ψυχραιμία, όχι πανικός…».

«Σας παρακαλώ περάστε σιγά σιγά συντεταγμένα έξω».

Δείτε τη στιγμή του σεισμού στο 26′:46”:

Αναστασιάδης: «Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία»

Στο μεταξύ, ευχαριστίες προς τα κόμματα για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 και αναφορά στις υπάρχουσες δυνατότητες για ανάπτυξη και ευημερία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ τον ΔΗΣΥ, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΕΛΑΜ που συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του Προϋπολογισμού 2021 που εγκρίθηκε και απέτρεψαν με τη θετική ψήφο τους μία νέα κρίση στη χώρα. Με την ψήφιση του Προϋπολογισμού μπορούμε πλέον συντεταγμένα να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων, να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 9