Κόσμος

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» μέσα σε σχολείο για να απομονώσουν τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, που σήκωσε «τοίχο» εντός Γυμνασίου σχολείου για να διαχωρίσει τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά από τους «κανονικούς»

Η απόφαση αυτή ήρθε αφού εντός του συγκεκριμένου σχολείου της Κύπρου, του Παγκύπριου Γυμνασίου, πλέον θα λειτουργεί και ένα δεύτερο εναλλακτικό «τμήμα» για μαθητές με παραβατική συμπεριφορά.

Οι καθηγητές μέσω της ΟΕΛΜΕΚ (Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ανέφεραν πως θα κινηθούν κατά της απόφασης που ήθελε να γίνει ο διαχωρισμός των μαθητών μέσω του τοίχου, σύμφωνα με το philenews, απόφαση την οποία χαρακτήρισαν ως «μη εκπαιδευτική».

Πέρα από το «σύνορο», οι μαθητές με την «απροσάρμοστη» συμπεριφορά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του σχολείου είναι αντίθετοι με αυτό και ήδη έχουν προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:kupros sxoleiokupros sxoleio

Μετά από έρευνα που έκανε η ΟΕΛΜΕΚ, χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο του εναλλακτικού σχολείου, λέγοντας πως «δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

«Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει η ΟΕΛΜΕΚ.

Πηγή: Philenews.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν