Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κύπρος: “Σκότωσα τη Mary Rose γιατί φώναζε” – Δεν σταματά να σοκάρει ο “Ορέστης”

Κύπρος: “Σκότωσα τη Mary Rose γιατί φώναζε” – Δεν σταματά να σοκάρει ο “Ορέστης”
Φωτογραφία philenews.com

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 35χρονο serial killer.
Παραμένει υπό κράτηση ο “Ορέστης”. Ζήτησε να κατέβει η σελίδα του στο Facebook.
Δραματικές αποκαλύψεις για το φόνο της άτυχης 38χρονης Mary Rose.
Το κοριτσάκι της πνίγηκε, σκότωσε τη μητέρα γιατί… φώναζε.
Θρίλερ με το πτώμα του κοριτσιού. Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες.

Σοκαρισμένη η Κύπρος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις από τη δράση του “Ορέστη”, του 35χρονου serial killer που υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά και έχει ήδη παραδεχτεί πως έχει σκοτώσει δυο γυναίκες από τις Φιλιππίνες αλλά δεν αποκλείεται τα θύματά του να είναι πολλά περισσότερα.

Οι έρευνες στο φρεάτιο της φρίκης, στο μεταλλείο Μιτσερού συνεχίζονται από την πυροσβεστική χωρίς σταματημό. Εκτιμάται ότι εκεί όπου βρέθηκε η άτυχη Mary Rose, ο serial killer της Κύπρου, έχει πετάξει κι άλλα θύματά του. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία – νεκροτομή το δεύτερο πτώμα που ανασύρθηκε και δεν είναι σαφές αν ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano ή σε άλλο θύμα του “Ορέστη”. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, οι αρχές έχουν βρει ένα στοιχείο που συνδέει τον 35χρονο με το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στο φρεάτιο.

Ο 35χρονος ίλαρχος παραμένει υπό κράτηση. Έχει παραδεχτεί τους φόνους εκ προμελέτης της 38χρονης Mary Rose και της 28χρονης Arian Palanas Lozano. Αρνείται όμως ότι αυτός σκότωσε το 6χρονο κοριτσάκι, τη μικρή Sierra, κόρη του πρώτου του θύματος.

Ο “Ορέστης” (σ.σ. αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιούσε στα social media μέσω των οποίων παρέσυρε τα θύματά του) δεν αλλάζει στάση. Στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε ξανά την Κυριακή, ο Νίκος Μεταξάς παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη Mary Rose και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, αλλά όχι το 6χρονο κορίτσι ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Περιγράφοντας με ανατριχιαστικό τρόπο τη στιγμή της δολοφονίας της 38χρονης από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος υποστήριξε πως η μικρή Sierra άρχισε να πνίγεται με αποτέλεσμα η μητέρα της να πανικοβληθεί. Κι εκείνος, όπως είπε στους ανακριτές, αναγκάστηκε (!) να την πνίξει γιατί φώναζε! Το παιδί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πνίγηκε από τον εμετό του κι εκείνος, αφού σκότωσε τη μητέρα του, το πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο και τη μητέρα του στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Λίγο καιρό μετά παρέσυρε σε γνωριμία και την 28χρονη, επίσης από τις Φιλιππίνες, Arian Palanas Lozano, την οποία, όπως έχει υποστηρίξει, έπνιξε ενώ έκαναν έρωτα. Κι εκείνη την πέταξε στο Μιτσερό.

Πέρα από τις έρευνες στο φρεάτιο και στη λίμνη, η αστυνομία παίρνει συνεχώς καταθέσεις (σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ θα ξεπεράσουν τις 100), ενώ η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος «ξεσκονίζει» τους λογαριασμούς του στα social media αλλά και τα αρχεία των τηλεφωνικών του κλήσεων. Φέρεται να είχε επαφές με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες οι οποίες έχουν εξαφανιστεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διερευνώνται, οι ανακριτές εντόπισαν στην κατοχή του 35χρονου πολλά στοιχεία, βίντεο, φωτογραφικές, ακόμα και drone. Από αυτά μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος ή ο χώρος λήψης διάφορων φωτογραφιών και ίσως να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το πού, πώς, πότε και με ποιους βρισκόταν ανά πάσα στιγμή ο ύποπτος.

Ο δράστης ζήτησε να κλείσει η σελίδα του στο Facebook, όπως κι έγινε.

Με πληροφορίες από philenews.com και reporter.com.cy

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις