Site icon NewsIT

Κύπρος – Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον αεροπειρατή: Ναρκωμανής και βίαιος

31.03.2016 | 13:43
Κύπρος – Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον αεροπειρατή: Ναρκωμανής και βίαιος

Ακόμη και προσπάθεια να σκοτώσει τα ίδια του τα παιδιά είχε κάνει ο Σαΐφ Ελντίν Μουταφά, ο 59χρονος Αιγύπτιος που έκανε την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της EgyptAir την περασμένη Τρίτη (28.03.2016). Αυτό και πολλά άλλα καταγγέλλει η Μαρίνα Παράσχου, η πρώην σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του: πως ήταν βίαιος, χρήστης ναρκωτικών και δε νοιάστηκε για το θάνατο της κόρης του σε τροχαίο.

Η γυναίκα, που ξαφνικά πριν από μερικές μέρες είδε την ηρεμία της να ανατρέπεται εξαιτίας του πρώην συζύγου της, μίλησε στον Φιλελεύθερο της Κύπρου και περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τα όσα έζησε σχεδόν πέντε χρόνια στο πλευρό του Μουσταφά.

Γνωρίστηκαν το 1983 στη Λάρνακα, ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν το 1985. Όταν γνωρίστηκαν η Μαρίνα από την Ορόκλινη, όπως πια έχει γίνει γνωστή η γυναίκα, ήταν τότε 18 ετών κι εκείνος 26. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως τα χρόνια που θα ζούσε στο πλευρό του θα είναι τα χειρότερα της ζωής της. Περιγράφει δε ένα απίστευτο περιστατικό: πως αντέδρασε εκείνος όταν σκοτώθηκε η μια από τις κόρες τους σε τροχαίο.

Όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό, εκείνη θεώρησε σωστό να του τηλεφωνήσει για να μάθει πως η κόρη τους πέθανε. «Και εμένα τι με νοιάζει, δεν πειράζει που σκοτώθηκε», της απάντησε ξερά. Έκλεισε δακρυσμένη το τηλέφωνο και από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλη επικοινωνία μαζί του. Μέχρι που το πρωί της περασμένης Τρίτης έμαθε για την αεροπειρατεία.

Εκείνος δεν δούλεψε ποτέ, δεν προσέφερε ποτέ τίποτα στην οικογένειά τους. Έμεναν στο σπίτι των γονιών της Μαρίνας στην Ορόκλινη και τους συντηρούσε ο πατέρας της. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κάνει χρήση ναρκωτικών. Και όταν δεν είχε λεφτά για τη δόση του, ξεσπούσε στα παιδιά και τη γυναίκα του ή ακόμη και στα πεθερικά του.

Οι επιθέσεις, όπως περιγράφει η Μαρίνα Παράσχου, ήταν βίαιες. Το τυφλό του πάθος τον έκανε ακόμη και να φτάσει να επιχειρήσει να σκοτώσει τα παιδιά του. Το 1989 το ζευγάρι απέκτησε τα δίδυμα κορίτσια του. Ένα χρόνο μετά, ο Μουσταφά τους εγκατέλειψε. Είχαν προηγηθεί και προβλήματα με το νόμο. Είχε απελαθεί 4 ή πέντε φορές από την Κύπρο είτε λόγο πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως επικίνδυνο πρόσωπο ή λόγο εμπλοκής σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σε μια από τις απελάσεις του είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς από τη Λάρνακα, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον έναν και πιο ελαφρά κι άλλους! Όπως λέει η Μαρίνα Παράσχου, ο αεροπειρατής της Κύπρου ήταν φανατικός υποστηρικτής της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) και του Γιάσερ Αραφάτ και γι’ αυτο είχε φυλακιστεί για τέσσερα χρόνια στη Συρία. Περηφανευόταν δε ότι είχε πάρει μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών. Είχε στο σώμα του τατουάζ, για τα οποία μάλιστα θα κάνει έρευνα το δικαστήριο, τα οποία σύμφωνα με την πρώην σύζυγό του συνδέονται με το σκοτεινό παρελθόν του, όλες τις πτυχές του οποίου ούτε κι εκείνη δεν γνωρίζει.

«Ήμουν σίγουρη από τα τατουάζ, κάποια αντικείμενα και ένα για το οποίο δεν θέλω να πω δημόσια τι ήταν, πως αυτός ο άνθρωπος είχε σχέση με σκοτεινά πράγματα», είπε η 51χρονη γυναίκα. Και αναφερόμενη στην εξτρεμιστική του δράση είπε πως «πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άτομο». «Σε διάφορα ΜΜΕ και ιστοσελίδες ο Σαΐφ παρουσιάστηκε ως ένας περίπου ρομαντικός άνθρωπος, που ήθελε να μου στείλει μήνυμα και έκανε αεροπειρατεία» τόνισε, σημειώνοντας πως στην επιστολή που έδωσε στις κυπριακές αρχές «λέξη δεν έγραψε για εμένα».

«Το επταετές πέρασμα αυτού του ανθρώπου από την οικογένειά μου, ήταν μια μαύρη περίοδος. Γεμάτη απειλές, ξύλο, βάσανα και τρόμο. Από έναν άνθρωπο που ήξερε να παράγει τον τρόμο και να σπέρνει μέσω αυτού τη δυστυχία στους γύρω του, αδιαφορώντας και γι’ αυτήν ακόμη τη ζωή και των παιδιών του και των δικών του ανθρώπων. Ήταν ένας ανισόρροπος, τρομακτικός άνθρωπος», λέει η Μαρίνα Παράσχου.

«Κάποιοι έκατσαν και έγραψαν πως ο Σαΐφ Ελ Ντιν Μουστάφα, έκανε αεροπειρατεία για χάρη της Μαρίνας της Ορόκλινης. Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά, τους πληροφορώ εγώ που τον ξέρω και τον έζησα, πως αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για μια στιγμή για τα παιδιά του, ούτε όταν ζούσε εδώ, ούτε και όταν έφυγε. Πρόσφερε μόνο πόνο, δυστυχία και τρόμο. Και τώρα ακόμα που είναι κρατούμενος από την Αστυνομία, εγώ και τα παιδιά μου φοβόμαστε», εξομολογήθηκε.

Αποκαλύπτει δε πως ποτέ δεν μίλησε μαζί του. «Ήταν πρωί της Τρίτης όταν με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία, μου ανέφεραν κάτι για την αεροπειρατεία και τον Μουσταφά και μου είπαν ότι σε λίγο θα με παραλάμβανε ένα περιπολικό, να με μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Είπαν ότι με πήραν εκεί για να μιλήσω με τον Σαΐφ, επειδή το ζητούσε στην επιστολή του, αλλά αυτό είναι ψέμα. Με πήραν εκεί για να επιβεβαιώσω, ακούγοντάς τον να μιλά από τον ασύρματο, ότι ήταν αυτού η φωνή που ακουγόταν», εξηγεί.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version