Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυβερνητικές πηγές: Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τη Μέρκελ

Μέρκελ - Μητσοτάκης

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τις δηλώσεις Μέρκελ περί “αλλαγής του πλαισίου των προϋποθέσεων”

«Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

Έτσι σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας, ότι για την Ελλάδα «κατ’ αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει».

Τι είχε δηλώσει η Άνγκελα Μέρκελ

«Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ΄αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση», είπε η κυρία Μέρκελ αναφορικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί ανάγκης μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων.

Ωστόσο η κ. Μέρκελ άφησε κι ένα «παραθυράκι» ανοιχτό λέγοντας: «Τώρα βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ’αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις