Κόσμος

Κυβερνητικές πηγές: Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με τη Μέρκελ

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τις δηλώσεις Μέρκελ περί "αλλαγής του πλαισίου των προϋποθέσεων"
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στην χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

Έτσι σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές τις δηλώσεις Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας, ότι για την Ελλάδα «κατ’ αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει».

Τι είχε δηλώσει η Άνγκελα Μέρκελ

«Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ΄αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση», είπε η κυρία Μέρκελ αναφορικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί ανάγκης μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων.

Ωστόσο η κ. Μέρκελ άφησε κι ένα «παραθυράκι» ανοιχτό λέγοντας: «Τώρα βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη. Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ’αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Flydubai: Αποκαλύψεις για τον Ομανό συγκυβερνήτη – Σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου
Είχε πραγματοποιήσει δύο προηγούμενες πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για να μελετήσει τη διαδρομή και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Flydubai: Αποκαλύψεις για τον Ομανό συγκυβερνήτη – Σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας στα πρότυπα της 11ης Σεπτεμβρίου
Δηλητηριώδης απάντηση Μεντβέντεφ σε Μερτς μετά την αποδοκιμασία της παρουσίας Σρέντερ στα γενέθλια του Πούτιν: «Κανείς δεν θα πάει ούτε στην κηδεία του»
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Γερμανού καγκελαρίου - «Απόγονος συνεργατών του Χίτλερ»
Φρίντριχ Μερτς και Ντμίτρι Μεντβέντεφ