Κόσμος

Κυβερνοεπιθέσεις σε όλο τον κόσμο: Οι χάκερς έβγαλαν πάνω από από 42.000 δολάρια

Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 150 χώρες φέρεται ότι συγκέντρωσαν περισσότερα από 42.000 δολάρια από τους χρήστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Όπως έγραψε η εφημερίδα The Times, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερς να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης. Από την Παρασκευή 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «ransomware”, σύμφωνα με την Europol.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου: Κρίσιμο τετ α τετ στον Λευκό Οίκο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ο πόλεμος με το Ιράν, η συμφωνία για την ειρήνη στον Λίβανο, η κατάσταση στη Γάζα, αλλά και οι προσπάθειες επέκτασης των Συμφωνιών του Αβραάμ
FILE - President Donald Trump listens as Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at President Donald Trump's Mar-a-Lago club, Dec. 29, 2025, in Palm Beach, Fla.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός ηγέτης αναμένεται ότι θα πιέσει τον Τραμπ ζητώντας του να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για την απόκτηση drones και πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι