Κόσμος

Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν! Τον Ιούλιο παραλαμβάνει τους S-400

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν “η διαδικασία για τα S-400 ολοκληρώθηκε”, ενώ διευκρίνισε πως οι πρώτες παραλαβές του επίμαχου συστήματος θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν επέκρινε τα “εντελώς λανθασμένα” σχόλια της Ουάσινγκτον σχετικά με την παραγγελία αυτού του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα, ενώ εκτίμησε πως αυτό το γεγονός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ανάμεσα στους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ως εναλλακτική λύση, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, καθώς υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Όμως “δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους” που διαθέτει η Ρωσία τους S-400, δήλωσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – «Έκανε πτήση περίπου 80 χιλιομέτρων» λένε οι Νοτιοκορεάτες
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά τις 19 Απριλίου, όταν η χώρα είχε κάνει δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς
Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Στην κόψη του ξυραφιού ξανά ΗΠΑ και Ιράν: Αμερικανικές επιθέσεις σε πυραυλικές εγκαταστάσεις και πλοία
Για αυτοάμυνα κάνουν λόγο οι ΗΠΑ σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποίησαν - Ο Τραμπ χαρακτήρισε το εμπλουτισμένο ουράνιο «πυρηνική σκόνη», τονίζοντας ότι η τύχη του αποτελεί βασικό όρο στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη
Πύραυλος