Κόσμος

Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν! Τον Ιούλιο παραλαμβάνει τους S-400

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό πως η Τουρκία θα αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν “η διαδικασία για τα S-400 ολοκληρώθηκε”, ενώ διευκρίνισε πως οι πρώτες παραλαβές του επίμαχου συστήματος θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν επέκρινε τα “εντελώς λανθασμένα” σχόλια της Ουάσινγκτον σχετικά με την παραγγελία αυτού του ρωσικού συστήματος από την Άγκυρα, ενώ εκτίμησε πως αυτό το γεγονός δεν θα δημιουργήσει προβλήματα ανάμεσα στους συμμάχους στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ως εναλλακτική λύση, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Patriot, καθώς υποστηρίζουν ότι το ρωσικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά οπλικά συστήματα.

Όμως “δυστυχώς οι ΗΠΑ δεν μας πωλούν τους Patriot με τους ίδιους όρους” που διαθέτει η Ρωσία τους S-400, δήλωσε ο Ερντογάν. Είπε επίσης ότι η Τουρκία ήθελε, στο πλαίσιο μιας σύμβασης για την αγορά των αμερικανικών πυραύλων, να συμμετάσχει στην παραγωγή και να υπάρξει ταχεία παράδοση, όμως η Ουάσινγκτον δεν βλέπει θετικά αυτές τις απαιτήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.