Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Λάρνακα: Πλαστή ταυτότητα δασκάλου είχε ο κατηγορούμενος για την απαγωγή των δύο 10χρονων

Λάρνακα: Πλαστή ταυτότητα δασκάλου είχε ο κατηγορούμενος για την απαγωγή των δύο 10χρονων

Μία πλαστή πλαστική ταυτότητα, η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου, Γιώργου Νικολάου, και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης» κατατέθηκε στο δικαστήριο, όπου προσήχθη σήμερα ο κατηγορούμενος ως απαγωγέας των δύο ανήλικων παιδιών από το σχολείο τους στη Λάρνακα, στην Κύπρο.

Πρόκειται για ταυτότητα με κορδέλα, η οποία περνά στον λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Ο Γ. Νικολάου κατηγορείται για τα αδικήματα: απαγωγή, αρπαγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης και άδικη απόκρυψη ή περιορισμό απαχθέντος.

Τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και βγήκαν από το νοσοκομείο.

Λάρνακα: Δεν κακοποίησε τα παιδιά

Σύμφωνα με τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, δεν υπήρξε κακοποίηση των δύο 10χρονων αγοριών. Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την πληροφορία για το σημείο, όπου βρισκόταν ο 35χρονος, έδωσε πολίτης, ενώ επαίνεσε την άρτια επαγγελματική συμπεριφορά που επέδειξαν τα μέλη της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας χαρακτήρισε ωφέλιμο τον θεσμό τού παρατηρητή της γειτονιάς (θεσμός που λειτουργεί σε επίπεδο δήμου), καθώς η κρίσιμη πληροφορία προήλθε από πολίτη-παρατηρητή.

Τέλος, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τα παιδιά των πολιτών βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις