Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λάρνακα: Σε άνδρα ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στην παραλία!

Λάρνακα: Σε άνδρα ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στην παραλία!

Σε άνδρα αγνώστων μέχρι τώρα στοιχείων, ανήκουν τα οστά που ξεβράστηκαν σε δυο περιπτώσεις σε παραλία στα Περβόλια στη Λάρνακα.

Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ο οποίος είπε πως η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα οστά που βρέθηκαν στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο κ. Αντρέου διευκρίνισε ότι τα οστά αν και εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις φαίνεται να ανήκουν στο ίδιο άτομο, σύμφωνα με τις επιστημονικές εξετάσεις που έχουν γίνει.

Όπως αναφέρει το sigmalive και σύμφωνα με τον κ. Αντρέου στις 27/12/2019 είχε ληφθεί πληροφορία από πολίτη ότι σε περιοχή στην παραλία Περβολιών στη Λάρνακα είχαν εντοπιστεί οστά, για να προσθέσει ότι στην σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη του αστυνομικού σταθμού Κιτίου, όπου είχαν εντοπίσει ποσότητα οστών, τα οποία είχαν παραληφθεί για εξετάσεις.

Ακόμη πρόσθεσε πως στις 05/01/2020 είχε ληφθεί νέα πληροφορία, για εντοπισμό νέων οστών στην ίδια περιοχή, τα οποία επίσης έχουν παραληφθεί, σημειώνοντας ότι στη συνέχεια όλα τα οστά είχαν σταλεί στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου στην παρουσία ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου έγιναν εξετάσεις, με καταληκτικό συμπέρασμα ότι «πρόκειται για ανθρώπινα οστά, ως επίσης ότι αυτά ανήκαν σε άντρα».

«Κάποια τεκμήρια», σημείωσε, «είχαν ληφθεί από τα συγκεκριμένα οστά, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Μετά την ολοκλήρωση των επιστημονικών εξετάσεων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ταυτοποιηθεί το πρόσωπο στο οποίο ανήκουν τα οστά. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι «γίνονται εξετάσεις όσον αφορά κάποια πρόσωπα, τα οποία έχουν δηλωθεί στην αστυνομία ως ελλείποντα, αλλά επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο τα οστά αυτά να ανήκουν σε πρόσωπο που ενδεχομένως να έχει σχέση με τις δικοινοτικές ταραχές του ‘63 – ’64».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει ειδοποιηθεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, ενώ σημείωσε πως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται και για παλαιότερη περίπτωση.

Τέλος, είπε πως εικάζεται ότι τα οστά αυτά φαίνεται να ήταν θαμμένα στην συγκεκριμένη παραλία στη Λάρνακα και λόγω της θαλασσοταραχής και των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή ήρθαν στην επιφάνεια.

Πηγή: sigmalive

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις