Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λάρνακα: Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του μικρού ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη

Λάρνακα: Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του μικρού ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη

Στιγμές συγκίνησης στη Λάρνακα της Κύπρου. Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του Δημητράκη Δημητριάδη, του ανήλικου ήρωα της ΕΟΚΑ.

Στη Λάρνακα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συναντήθηκε με τον αδελφό του μικρού ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας Δημητριάδη.

Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την οικογένεια ότι έχουν ολοκληρωθεί οι επιστημονικές διαδικασίες και ως αποτέλεσμα, έχουν ταυτοποιηθεί τα οστά του μικρού ήρωα Δημητράκη Δημητριάδη. Τα οστά που ανήκαν σε μικρό παιδί είχαν εντοπιστεί στις 30.10.2021, σε πολλαπλό χώρο ταφής στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Ο Επίτροπος ανέφερε στην οικογένεια ότι τα ταυτοποιημένα οστά του συγγενή τους βρίσκονται στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Έγκωμη, όπου η οικογένεια μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς από τους επιστήμονες που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες και θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά, μετά από τόσες δεκαετίες να δει τα οστά του μικρού Δημητράκη.

Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε, για ακόμα μια φορά, την οικογένεια ότι η Πολιτεία και ο ίδιος θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναγνωριστεί και τιμηθεί η θυσία του ήρωα και να δημιουργηθεί δικός του χώρος ταφής όπου θα τιμάται η μνήμη του όπως και το αίτημα της οικογένειας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις