Κόσμος

Λας Βέγκας: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει 43χρονο που κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει το βίντεο που έχει καταγράψει καρέ – καρέ τη στιγμή που αστυνομικός στο Λας Βέγκας πυροβολεί και σκοτώνει έναν 43χρονο, ο οποίος είχε καλέσει τις Αρχές καταγγέλλοντας πως ένας διαρρήκτης βρίσκεται στο σπίτι του.

Το περιστατικό, για το οποίο η αστυνομία του Λας Βέγκας διεξάγει έρευνα, σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης (12.11.24). Ο 43χρονος Μπράντον Ντάραμ κάλεσε την αστυνομία όταν διαπίστωσε πως στο μπάνιο του σπιτιού του κρυβόταν μία άγνωστη γυναίκα. 

Αστυνομικοί φθάνοντας στο σημείο διαπίστωσαν ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το σπίτι και ένα σπασμένο τζάμι στην εξώπορτα, γεγονός που μαρτυρούσε την εισβολή διαρρήκτη στο χώρο. 

Μπαίνοντας μέσα στο σπίτι ένας αστυνομικός είδε δύο άτομα να παλεύουν με ένα μαχαίρι. Το ένα άτομο φορούσε μία κόκκινη μπλούζα με κουκούλα.

Τότε, όπως φαίνεται στα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει: «Άσε κάτω το μαχαίρι, άσε κάτω το μαχαίρι».

Δευτερόλεπτα μετά ο αστυνομικός ανοίγει πυρ κατά του 43χρονου Μπράντον Ντάραμ, ο οποίος πέφτει νεκρός στο πάτωμα. 

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές τον 43χρονο, ο οποίος όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν αυτός που είχε καλέσει τις αρχές για να καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Όπως μετέδωσε η Las Vegas Sun ο 43χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβολήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ενώ από τα πυρά τραυματίστηκε και η γυναίκα που είχε εισβάλει στο χώρο, η 31χρονη, Αλεχάντρα Μπουντρό

Η δικογραφία για την υπόθεση αναφέρει ότι η Μπουντρό είχε μπει στο σπίτι του Ντάραμ με μαχαίρι με σκοπό να προκαλέσει τους αστυνομικούς να την πυροβολήσουν.

Η οικογένεια του Ντάραμ υποστηρίζει ότι δεν ήταν ο 43χρονος που κρατούσε το μαχαίρι αλλά αντίθετα προσπαθούσε να απομακρύνει την Μπουντρό όταν πυροβόλησε ο αστυνομικός.

«Οι αστυνομικοί μας κάνουν μία πολύ απαιτητική εργασία σε τέτοιου είδους περιστατικά. Δεν έχουν την δυνατότητα να σταματήσουν τον χρόνο ή το βίντεο για να αναλύσουν μία πληροφορία προκειμένου να πάρουν μια απόφαση» δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Λας Βέγκας που διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα
Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ έχασαν τη «μάχη» με την Daily Μail και πληρώνουν 13 εκ. δολάρια για δικαστικά έξοδα
Οι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες της Βρετανίας, έχασαν στο δικαστήριο για υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής τους ζωής και καλούνται να καταβάλλουν το αστρονομικό ποσό
Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον