Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη της Νεβάδα με πολλά θύματα – Νεκρός ο ύποπτος

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη της Νεβάδα με πολλά θύματα – Νεκρός ο ύποπτος

Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν τρία θύματα μετά τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, αλλά είναι “άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών”.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ το βράδυ της Τετάρτης (06.12.2023) σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός, ανέφεραν η τοπική αστυνομία και το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα καζίνο της αμερικανικής πόλης.

“Ο ύποπτος εντοπίστηκε και είναι νεκρός”, έγραψε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) η αστυνομία του Λας Βέγκας, η οποία είχε γράψει προηγουμένως ότι παρεμβαίνει έπειτα από “προκαταρκτικά στοιχεία που κάνουν λόγο για έναν σκοπευτή εν δράσει στην πανεπιστημιούπολη”.

“Φαίνεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί άνθρωποι”, έγραψε.

Το σύστημα συναγερμού του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας είχε αναφέρει πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη και ζήτησε από όλους να “εκκενώσουν την περιοχή”.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω από το Beam Hall, ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης που στεγάζει τη Σχολή Επιχειρήσεων και άλλες εγκαταστάσεις.

Το πανεπιστήμιο δημοσίευσε ξεχωριστό μήνυμα καλώντας τους φοιτητές να απομακρυνθούν από την περιοχή.

“Ανταποκρινόμαστε σε προκαταρκτικές αναφορές για έναν Ενεργό Σκοπευτή στην πανεπιστημιούπολη του UNLV κοντά στο BEAM Hall. Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά θύματα αυτή τη στιγμή”, ανέφερε η αστυνομία στο X.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρξε πρόσθετη αναφορά για πυροβολισμούς από την Ένωση Φοιτητών.

Ο Βίνσεντ Πέρες, καθηγητής, είπε στο δίκτυο MSNBC τηλεφωνικά ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς.

“Θα έλεγα επτά, οκτώ πυροβολισμούς, τον έναν μετά τον άλλο, δυνατά και πολύ δυνατά”, είπε.

“Μόλις το ακούσαμε αυτό, τρέξαμε ξανά μέσα και συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για πραγματικό πυροβολισμό και ότι υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στην πανεπιστημιούπολη”, είπε ο Πέρεθ καθώς είχε βρει καταφύγιο στην πανεπιστημιούπολη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις