Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Πυροβολήθηκε στον λαιμό – Έσωσε 30 ανθρώπους

Λας Βέγκας

Ο Jonathan Smith βρισκόταν στο Route 91 Harvest Festival στο Λας Βέγκας με 9 συγγενείς του για να γιορτάσει τα γενέθλιά του αδερφού του.

Όταν o Stephen Paddock άνοιξε πυρ στη συναυλία στο Λας Βέγκας, ο 30χρονος νόμιζε αρχικά ότι ήταν πυροτεχνήματα. Όταν όμως είδε τον τραγουδιστή της country Jason Aldean να φεύγει τρέχοντας από τη σκηνή, είπε στους δικούς του να κρατηθούν χέρι χέρι και να τρέξουν.

Με το που ξέσπασε το μακελειό στο Λας Βέγκας, ο Jonathan Smith είδε πολλούς έντρομους ανθρώπους να μην ξέρουν τι να κάνουν. Άρχισε να φωνάζει. “Ελεύθερος σκοπευτής, ελεύθερος σκοπευτής, πάμε. Πρέπει να φύγουμε”.

Επικεντρώθηκε στο να σώσει τις ανιψιές του αλλά χωρίστηκαν μέσα στο πλήθος. Μετά έπιασε ανθρώπους και τους είπε να τον ακολουθήσουν σε έναν χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες μακριά από το Las Vegas Boulevard.

Έσωσε κόσμο στο Λας Βέγκας

“Έβγαλα μερικούς ανθρώπους από εκεί. Μπορούσες να ακούσεις τους πυροβολισμούς. Ακουγόταν να έρχονται από το Las Vegas Boulevard”. Όταν συνειδητοποίησε πως δύο νεαρά κορίτσια βρίσκονται στο στόχο του εκτελεστή, βγήκε από το σημείο που κρυβόταν για να τους πει να πέσουν στο έδαφος. Τότε ήταν που η σφαίρα τον χτύπησε στον λαιμό.

“Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα στον λαιμό μου. Υπήρχε μια ζεστή αίσθηση στο χέρι μου”. Οι γιατροί άφησαν τη σφαίρα στον λαιμό, καθώς φοβούνται ότι θα μετακινηθεί και θα προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

“Ίσως χρειαστεί να ζήσω με αυτή τη σφαίρα για το υπόλοιπο της ζωής μου”, δήλωσε ο Jonathan Smith. Ο πατέρας τριών παιδιών πιστώνεται πως βοήθησε τουλάχιστον 30 ζωές και χαρακτηρίζεται ήρωας για τις πράξεις του. “Δεν βλέπω τον εαυτό μου έτσι. Θα ήθελα κάποιος να κάνει το ίδιο με μένα. Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του”.

Πηγή: Express

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις