Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Τα 72 λεπτά του τρόμου! Νέα στοιχεία για τον πολυεκατομμυριούχο μακελάρη

Λας Βέγκας: Τα 72 λεπτά του τρόμου! Νέα στοιχεία για τον πολυεκατομμυριούχο μακελάρη

Μόνο φρίκη προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως σχεδόν 24 ώρες μετά το μακελειό στο Λας Βέγκας. Ο 64χρονος πολυεκατομμυριούχος που έγινε μακελάρης. Με χιλιάδες σφαίρες και 23 όπλα, πυροβολούσε το πλήθος επί 72 λεπτά!

23 όπλα, χιλιάδες σφαίρες σε 10 τσάντες, δυο πολεμικά όπλα σε τρίποδα και 72 λεπτά τρόμου. Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ είχε μετατρέψει στο δωμάτιό του στο Mandalay Bay του Λας Βέγκας σε πραγματικό οπλοστάσιο.

Σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυμάτισε 527. Από τον 32ο όροφο ενός από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας έβαλε μπροστά το σχέδιό του να προκαλέσει μακελειό. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=mvQbgn5Krr8

Ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν πάει στο Λας Βέγκας για να παρακολουθήσουν συναυλίες στο πλαίσιο φεστιβάλ κάντρι μουσικής άρχισαν ξαφνικά να δέχονται πυρά.

Ο Πάντοκ, κάτοικος της Νεβάδα και συχνός επισκέπτης του Βέγκας, γνώριζε την περιοχή. Ήξερε, πως εκεί που επέλεξε να χτυπήσει, δεν υπήρχαν πολλά σημεία για να βρει κάποιος “καταφύγιο” από τις σφαίρες του.

Φωτογραφία Daily Mail
Φωτογραφία Daily Mail

Δωμάτιο οπλοστάσιο

Ο Πάντοκ είχε μετατρέψει στο δωμάτιο που είχε κλείσει στο Mandalay Bay σε πραγματικό οπλοστάσιο. Είχε αρχίσει να βάζει εφαρμογή το σχέδιό του μέρες πριν από το βράδυ της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) όταν άρχισε να πυροβολεί.

https://www.youtube.com/watch?v=Wvy5aUFETCw

https://www.youtube.com/watch?v=OjQWXXgR_d4

Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών μετέφερε στο δωμάτιο 23 όπλα. Είχε βάλει χιλιάδες σφαίρες μέσα σε 10 τσάντες. Τα πυρομαχικά που είχε μαζί του, του επέτρεψαν να πυροβολεί από 72 λεπτά! Μέχρι οι ειδικές δυνάμεις να φτάσουν στο δωμάτιο, να ρίξουν την πόρτα και εκείνος να αυτοκτονήσει, για να μη συλληφθεί.

Από τα 23 όπλα που μετέφερε προσεκτικά και χωρίς να γίνει αντιληπτός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τα δυο είχαν στηθεί σε τρίποδα. Κάποια είχαν διόπτρες.

Αστυνομική πηγή είπε στη Wall Street Journal πως βρέθηκε τουλάχιστον ένα πολυβόλο. Δεν αποκλείεται, ο Πάντοκ να είχε τροποποιήσει το όπλο. Ανάμεσα στα όπλα που είχε μαζί του ήταν και τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ.

https://www.youtube.com/watch?v=mPWdyHT_5o0

Οπλοστάσιο και στο σπίτι του

Ο 64χρονος μακελάρης ζούσε σε ένα συγκρότημα όπου μένουν φιλήσυχοι συνταξιούχοι. Είχε αγοράσει το σπίτι του έναντι 369.000 το 2015. Η αστυνομία βρήκε εκεί άλλα 19 όπλα. Αλλά το οπλοστάσιο στο σπίτι του 64χρονου ήταν ακόμη μεγαλύτερο απ’ ό,τι φαντάζονταν κανείς.

Εκτός από τα όπλα βρέθηκε και η εκρηκτική ουσία Tannerite, η οποία χρησιμοποιείται για να φτιάχνονται ειδικοί στόχοι για εξάσκηση. Βρέθηκαν επίσης χιλιάδες πυρομαχικά αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και νιτρική αμμωνία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν βόμβες.

Ο εκατομμυριούχος συνταξιούχος δολοφόνος

Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του 64χρονου συνταξιούχου. Ενός ανθρώπου που είχε κερδίσει εκατομμύρια από την αγοραπωλησία ακινήτων. Που ήταν ιδιοκτήτης δυο αεροπλάνων και πολλών ακινήτων στις ΗΠΑ. Ενός ανθρώπου που δεν είχε σχέση με τη θρησκεία και δεν μιλούσε πολιτικά.

Ο Πάντοκ ήξερε από όπλα. Ο συνταξιούχος λογιστής είχε εργαστεί ως εσωτερικός ελεγκτής, στα τέλη της 10ετίας του ’80, στην Lockheed Martin, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες οπλικών συστημάτων στον κόσμο.

Ο αδερφός του τον περιγράφει ως έναν τύπο που «απλά έμενε στο Mesquite, πήγαινε στο Λας Βέγκας να τζογάρει και του άρεσαν τα μπουρίτος». Δεν είχε ποτέ απασχολήσει την αστυνομία. Ούτε καν για να του κόψουν… κλήση!

Λας Βέγκας

Σύμφωνα με τον Έρικ Πάντοκ, ο αδερφός του δεν είχε ούτε στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε κάποιο ενδιαφέρον για τα όπλα. Παραδέχτηκε όμως ότι επειδή εκείνος μένει στη Φλόριντα, δεν είχαν μιλήσει πολύ με τον αδερφό του τον τελευταίο ένα χρόνο.

Οι γείτονες του είπαν πως δεν τον έβλεπαν συχνά, γιατί ξενυχτούσε για να παίζει online πόκερ.

Η αστυνομία βρήκε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έκανε μεταφορές χιλιάδων δολαρίων. Κάποιες μέρες είχε ξοδέψει 30.000 δολάρια κι άλλες 20.000$!

Παγίδευσε τη σύντροφό του!

Από την πρώτη στιγμή του μακελειού, η αστυνομία άρχισε να αναζητά την Marilou Danley. Η 62χρονη γυναίκα ήταν η σύντροφος του Πάντοκ. Στα αρχεία του Mandalay Bay φαινόταν να έχει κάνει check in μαζί με τον 64χρονο

Αλλά ήταν κι αυτό μια παγίδα του Πάντοκ. Όπως προέκυψε, όταν της τηλεφώνησε η αστυνομία, η 62χρονη ήταν στο εξωτερικό! Και ο 64χρονος χρησιμοποίησε την ταυτότητά της στο ξενοδοχείο.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις