Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λας Βέγκας: Τουλάχιστον ένας Καναδός ανάμεσα στους νεκρούς – Ενός λεπτού σιγή στον Λευκό Οίκο

Λας Βέγκας
Φωτογραφία Reuters

Τουλάχιστον ένας Καναδός σκοτώθηκε στην επίθεση στο Λας Βέγκας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, Κρίστια Φρίλαντ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα του θύματος.

Καναδικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ένας 23χρονος από τη Βρετανική Κολομβία είναι μεταξύ των θυμάτων στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 515 τραυματίστηκαν.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στον κήπο του Λευκού Οίκου, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας.

Μαζί με την σύζυγό του Μελάνια και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τη σύζυγό του Κάρεν, ο Τραμπ τήρησε ενός λεπτού στον απόηχο της πλέον πολύνεκρης επίθεσης στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Λευκός Οίκος: Πρόωρη η συζήτηση για την οπλοκατοχή

Ο Λευκός Οίκος επισήμανε σήμερα ότι είναι πρόωρο να τεθούν υπό συζήτηση οι πολιτικές σχετικά με τον έλεγχο των όπλων, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης στο Λας Βέγκας.

«Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα ήταν πρόωρο για εμάς να συζητήσουμε την πολιτική (σχετικά με την οπλοκατοχή) εφόσον δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα ή το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις