Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Λας Βέγκας – Τραμπ: Δεν έχει ιδέα για τη σχέση ISIS – μακελάρη, αλλά έχει για την… οπλοκατοχή

Τραμπ Λας Βέγκας

Κάθε φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανοίξει το στόμα του, θα προκαλέσει συζητήσεις. Αυτή τη φορά ρωτήθηκε για τη σφαγή αθώων στο Λας Βέγκας. Και αυτά που είπε, μάλλον προκαλούν.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ άνοιξε πυρ κατά 22.000 ανθρώπων που βρίσκονταν στο φεστιβάλ κάντρι στο Λας Βέγκας. 59 νεκροί, περισσότεροι από 520 τραυματίες. Ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για το αν ο μακελάρης είχε σχέση με τον ISIS και για το καυτό θέμα της οπλοκατοχής.

«Δεν έχω ιδέα»

Ο Ισλαμικό Κράτος έσπευσε (και λόγω εντυπώσεων) να αναλάβει την ευθύνη για την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στις ΗΠΑ. Όμως από πλευράς FBI δεν προκύπτει καμία σχέση του Πάντοκ με τους τζιχαντιστές.

Αν κάποιος έπρεπε να ξέρει περισσότερα, αυτός (φαντάζεται κανείς) θα ήταν ο πρόεδρος της χώρας. Αλλά δεν είναι. Κατά δήλωσή του κιόλας.

Την Τρίτη (03.10.2017) ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο για να δουν τους πληγέντες από τον τυφώνα Μαρία. Εκεί, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν δυνατόν να μη ρωτηθεί για την πολύνεκρη επίθεση.

Οι δημοσιογράφοι που τον  ακολούθησαν, κατά την πτήση του Air Force One, ρώτησαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ αν γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη σχέση του δράστη με τον ISIS. Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «δεν έχω ιδέα».

Η οπλοκατοχή

Ενώ οι ΗΠΑ θρηνούν ξανά και πολλοί είναι εκείνοι που θέτουν ξανά το θέμα της οπλοκατοχής, ο Τραμπ κάνει… άρνηση. Όπως είπε, δεν είναι τώρα η ώρα να γίνει πολιτικός διάλογος σχετικά με τον έλεγχο της οπλοκατοχής!

Στην ίδια συζήτηση με δημοσιογράφους στο Air Force One, ο Τραμπ ρωτήθηκε εάν θεωρεί πως θα γίνει διάλογος για τον έλεγχο της οπλοκατοχής. «Ίσως αυτό να έρθει, αλλά όχι τώρα».

Ο Τραμπ, ο οποίος υποστηρίχθηκε σθεναρά από την NRA (σ.σ. πανίσχυρου λόμπι των όπλων), είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας φλογερός υποστηρικτής της αμφιλεγόμενης Δεύτερης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, η ερμηνεία της οποίας συνεχίζει να προκαλεί πολιτικές διενέξεις στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις