Κόσμος

Λαβρόφ: Έτοιμη η Ρωσία να μεσολαβήσει στην κρίση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν

Η Ρωσία μπορεί να μεσολαβήσει ώστε να σβήσει η κρίση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Λαβρόφ επεσήμανε αυτή τη στάση από τη Ρωσία σε σχετική ερώτηση από το πρακτορείο TASS λέγοντας πως “εάν φυσικά το επιθυμούν” το Πακιστάν και η Ινδία.

Το πολεμικό κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν ξεκίνησε η επίθεση στο Τζαμού και Κασμίρ σε μια ινδική στρατιωτική φάλαγγα , με αποτέλεσμα να χάσουν της ζωή του 45 άνθρωποι. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση «Τζαϊς-ε Μουχαμάντ» ( Ο Στρατός του Μοχάμετ) . Την Τρίτη ο ινδικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή πλήττοντας στρατόπεδο της οργάνωσης που βρίσκεται στο υπό τον έλεγχο του Πακιστάν θύλακο του Κασμίρ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ την Τετάρτη η αεροπορία έπληξε στρατιωτική μονάδα στην Ινδία. Το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν κατά την διάρκεια αερομαχίας τα πολεμικά αεροσκάφη ο ένας του άλλου.

Μετά την κλιμάκωση της διένεξης , το Πακιστάν έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο του για λόγους ασφαλείας, ενώ ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Η Ινδία ακύρωσε επίσης τις πτήσεις επιβατικών αεροσκαφών στα βόρεια κρατίδια Τζαμού και Κασμίρ, Χιμάτσαλ-Πραντές και Πεντζάμπ. Λίγες ώρες αργότερα η Ινδία ήρε τα μέτρα αυτά, ενώ το Πακιστάν έδωσε την άδεια για μερικές πτήσεις από το Καράτσι.

Η κατάσταση στο Τζαμού και Κασμίρ που είναι το μοναδικό κρατίδιο όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι , παραμένει τεταμένη επί χρόνια. Στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ υπάρχουν οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της απόσχισης από τους Ινδούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ
Ο αμερικανικός λογαριασμός της Μελόνι: Γιατί η ρήξη με τον Τραμπ μπορεί να εξασφαλίσει την επανεκλογή της το 2027
Τραμπ και Μελόνι δεν είναι φίλοι όπως παλιά - Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Τραμπ υποστήριξε ότι τον «ικέτευσε» για μια φωτογραφία σε πρόσφατη συνάντηση της G7
Τζόρτζια Μελόνι
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν έχει συμφωνήσει για τις επιθεωρήσεις στα πυρηνικά του, 19 εκατ. βαρέλια διέσχισαν χθες τα Στενά του Ορμούζ»
«Με βάση αυτό και άλλες σημαντικές παραχωρήσεις που κάνει το Ιράν, συμφώνησα να επιτρέψω τα Στενά του Ορμούζ να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς περαιτέρω ναυτικό αποκλεισμό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
τραμπ
Η συγκλονιστική μαρτυρία Αμερικανού πιλότου F-15 για την επίθεση που δέχτηκε από Ιρανικά drone: Κινούνταν σε σχηματισμό «μέδουσας»
Ο πιλότος διασώθηκε ώρες μετά την εκτίναξή του από το αεροσκάφος, ενώ ο αξιωματικός συστημάτων όπλων διέφυγε την αιχμαλωσία από τους Ιρανούς στα βουνά
f15