Κόσμος

Λάβρος κατά των social media και των fake news ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ [pics]

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εμφανίστηκε στο BBC μαζί με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και στράφηκε εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ψευδών ειδήσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι η ομιλία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, δούκα του Κέιμπριτζ και μέλους της ομάδας δράσης Cyberbullying Task Force του Βασιλικού Ιδρύματος ήταν σε πολύ αυστηρούς τόνους.

prince william

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατέδειξε πως οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργήθηκαν ως μέσο σύνδεσης με άλλους ανθρώπους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση παραπληροφόρησης ή ρητορικής μίσους. «Έχουμε δει ότι η τεχνολογία που μπορεί να σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια διαδικτυακή κοινότητα γύρω από ένα κοινό χόμπι ή ενδιαφέρον μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να οργανώσει τη βία. Η πλατφόρμα που μπορεί να σας επιτρέψει να εξυμνήσετε τη διαφορετικότητα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να απομονωθείτε σε έναν πολιτιστικό και πολιτικό θάλαμο αντήχησης (δίκτυα επικοινωνίας μεταξύ ατόμων με τις ίδιες απόψεις -echo chamber). Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να συγχαρούμε ο ένας τον άλλο για τα ορόσημα και τις επιτυχίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ομαλοποίηση ρητορικής γεμάτης χολή και μίσος» τόνισε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Harper’s Bazaar.

prince william

«Ανησυχώ πολύ για το γεγονός ότι σε κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουν – ψεύτικα νέα, εξτρεμισμός, πόλωση, ρητορική μίσους, trolling, ψυχική υγεία, προστασία της ιδιωτικής ζωής και εκφοβισμός – οι ηγέτες της τεχνολογίας φαίνεται να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση» είπε πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Κατηγόρησε επίσης τις επιχειρήσεις τεχνολογίας ότι είναι «τόσο περήφανες» που δεν «ακούν την αυξανόμενη ανησυχία των χρηστών τους».

prince william

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ μίλησε ωστόσο και ενθαρρυντικά. Ζήτησε από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να «συνδεθούν μεταξύ τους», να είναι πιο διαφανείς με τους χρήστες τους και να «παλέψουν ενάντια στη μισαλλοδοξία και την αγριότητα» στις πλατφόρμες τους.

«Μπορείτε να απορρίψετε την ψευδή επιλογή των κερδών που μπαίνουν πάνω από τις αξίες. Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε καλό και να είστε επιτυχείς» πρόσθεσε. «Μπορείτε να εργαστείτε προς το συμφέρον των παιδιών και των γονέων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας και εξακολουθούν να κάνουν ευχαριστημένους τους μετόχους σας. Όχι μόνο θέλουμε να πετύχετε. Σας χρειαζόμαστε» τόνισε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ