Κόσμος

Leica από «χρυσό» – Τιμή… ρεκόρ για φωτογραφική μηχανή του 1923! [vid]

Μια φωτογραφική μηχανή Leica του 1923 πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Βιέννη το Σαββατοκύριακο αντί 2,4 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε, σύμφωνα με τον πλειστηριαστή, η ακριβότερη στον κόσμο. Η τιμή εκκίνησης ήταν 400.000 ευρώ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αγοραστής είναι ιδιώτης συλλέκτης ασιατικής καταγωγής που θέλησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε η βιενέζικη γκαλερί Westlicht, μια από τις πλέον φημισμένες παγκοσμίως, που οργανώνει τακτικά δημοπρασίες παλιών και πολύτιμων μοντέλων.

Η Leica ανήκει σε μια σειρά 25 πρωτότυπων που κατασκευάστηκαν το 1923, δηλαδή δύο χρόνια πριν από τη διάθεση στο εμπόριο του διάσημου γερμανικού εμπορικού σήματος και επιπλέον συγκαταλέγεται στις τρεις αυτής της σειράς που έχουν διατηρηθεί “στην αρχική τους κατάσταση”.

 

Για Leica και το προγούμενο ρεκόρ

Το προηγούμενο ποσό ρεκόρ για μια φωτογραφική μηχανή ήταν 2,16 εκατομμύρια ευρώ για μια Leica του 1923 που πωλήθηκε το 2012, σύμφωνα με την γκαλερί Westlicht.

Ο Αυστριακός Αντρέας Κάουφμαν εξαγόρασε το 2005 τη γερμανική εταιρία, που έπνεε τα λοίσθια, και κατάφερε να λανσάρει ξανά στην αγορά αυτό το καλτ εμπορικό σήμα, που εμπιστεύονταν απόλυτα οι πρωτοπόροι της φωτοδημοσιογραφίας Ρόμπερτ Κάπα και Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Αγώνας επιβίωσης χωρίς νερό και τρόφιμα – Συγκλονιστικές διασώσεις στα ερείπια, αστυνομικοί συνελήφθησαν για λεηλασίες
3χρονο αγόρι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια 6 ημέρες μετά τον σεισμό - Αυξάνονται ο κίνδυνος για επιδημίες στη Βενεζουέλα
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ανάλυση BBC: Από τη σύνταξη του Τρούμαν στα δισεκατομμύρια του Τραμπ – Αντιδράσεις για τα 2,2 δισ. του Αμερικανού προέδρου
«Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Τραμπ και τους προηγούμενους προέδρους - Το να κερδίζει κανείς τεράστια ποσά όσο βρίσκεται στην εξουσία μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο»
Ντόναλντ Τραμπ