Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Λεπέν: Δεν μας χρηματοδοτεί η Ρωσία – Τι λέει για το δάνειο από ρωσική τράπεζα

Λεπέν: Δεν μας χρηματοδοτεί η Ρωσία – Τι λέει για το δάνειο από ρωσική τράπεζα
photo Reuters

Η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν διέψευσε τις φήμες που ήθελαν το κόμμα της να χρηματοδοτείται από την Ρωσία.

«Η Ρωσία δεν μας χρηματοδοτεί. Όλα αυτά είναι ψέμα», μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την εφημερίδα Postimees, ωστόσο η Λεπέν παραδέχθηκε από το Ταλίν που βρίσκεται, πως βρέθηκε μια ρωσική τράπεζα που του χορήγησε δάνειο, καθώς καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν ήθελε να χορηγήσει δάνειο στο κόμμα της.

«Καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν συμφωνούσε να μας δώσει δάνειο» πρόσθεσε η Λεπέν και συνέχισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Τάλιν λέγοντας το εξής: «Δηλαδή αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε δάνεια σε όλο τον κόσμο. Απλώς έτυχε, μια ρωσική τράπεζα δέχθηκε να μας δώσει δάνειο στο ποσό που ζητήσαμε και μάλιστα με πολύ κακό επιτόκιο. Πήραμε το δάνειο, αλλά θα το αποπληρώσουμε».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το 2016 η εφημερίδα The Times, είχε γράψει πως η προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν είχε χρηματοδοτηθεί από ρωσικές πηγές καθώς και πως είχε λάβει δάνεια ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ από ρωσικές τράπεζες. Επίσης το 2014 η Λεπέν είχε πάρει δάνειο από την «Πρώτη Τσεχο-Ρωσική τράπεζα» ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που είχε προκαλέσει και τότε αντιδράσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις