Σάββατο, 18 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λέτα: “Με συγκίνησε το κλείσιμο της ΕΡΤ… Εδώ στην Ιταλία στηρίζουμε τους εργαζομένους της RAI”

Λέτα: “Με συγκίνησε το κλείσιμο της ΕΡΤ… Εδώ στην Ιταλία στηρίζουμε τους εργαζομένους της RAI”

Τη σημασία να επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27 και 28 Ιουνίου: “Παρακολούθησα, βέβαια, και εγώ τις εικόνες που έφτασαν από την Ελλάδα σχετικά με το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης και πρέπει να πω ότι μου προκάλεσαν δυνατές συγκινήσεις. Εδώ στην Ιταλία, θέλουμε να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση και περηφάνια των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai”.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ο Λέτα σχολίασε: “Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναστηθεί η Ελλάδα, διότι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναστηθεί και η Ευρώπη. Φτάνουν θετικά μηνύματα για το μέλλον, με μια ανατροπή της αρνητικής τάσης. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η συμβολική αξία της Ελλάδας ξεπερνά την οικονομική της διάσταση”.

Και πρόσθεσε: “Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δουλεύουμε μαζί σε πολλούς τομείς και σύντομα θα επισκεφθώ την Αθήνα, όπως έχουμε συμφωνήσει, για να ενισχυθεί η συνεργασία μας. Ένας από τους σημαντικότερους τομείς της είναι εκείνος του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που από το Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να φτάνει μέχρι την Ιταλία”.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και η τραπεζική ένωση.

“Αν δεν λύσουμε το πρόβλημα αυτό θα χαθούν η ελπίδα και η εμπιστοσύνη. Τα τελευταία πέντε χρόνια, στην Ιταλία ρίξαμε το κύριο βάρος στην χρηματοδότηση του ταμείου ανεργίας και στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους νέους”.

Μιλώντας σχετικά με την τραπεζική ένωση εξήγησε ότι “είναι μέρος της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της Ευρώπης”, καθώς πρέπει “να γίνει σαφές ότι η οικονομική κρίση δεν οφείλεται στην Γηραιά Ήπειρο”, όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Η κυβέρνηση “θέλει να καταργήσει” τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την κάλυψη οφειλών προς το δημόσιο

Λέτα: Στόχος η μείωση της ανεργίας των νεών κάτω του 30%

63 χρόνια θα χρειαστεί η Ιταλία να επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης

Τι σχολίασε ο Λέτα για την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε