Κόσμος

Λευκορωσία: Απειλές Λουκασένκο ότι θα ζητήσει πυρηνικά από τη Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ότι θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, εάν το ΝΑΤΟ αναπτύξει παρόμοια συστήματα στη γειτονική Πολωνία, δήλωσε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξη του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria.

«Θα προτείνω στον Πούτιν (στην περίπτωση αυτή) να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο. προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο στο έδαφος της Λευκορωσίας»

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο έδαφος της Λευκορωσίας υπήρχαν δεκάδες φορτία για στρατηγικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol και πάνω από χίλιες τακτικές πυρηνικές κεφαλές. Το Μινσκ είχε συμφωνήσει να αποσυρθούν τα όπλα αυτά μετά την υπογραφή της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).

Αναφερόμενος στο θέμα της Κριμαίας ο Λουκασένκο, κάνοντας στροφή στη δημόσια του στάση, καθώς η Λευκορωσία δεν είχε αναγνωρίσει ως ρωσική την Κριμαία μετά την προσάρτηση της από την Μόσχα, είπε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Κριμαία και πως έχει συμφωνήσει για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Πούτιν, δηλώνοντας ότι η χερσόνησος της Κριμαίας είναι νόμιμα ρωσικό έδαφος.

«Η επίσκεψη μου στην Κριμαία, την οποία έχω απόλυτο δικαίωμα να κάνω, ανεξάρτητα τίνος είναι προτεκτοράτο, υπό τίνος την ηγεσία είναι. Αυτή είναι και δική μου Κριμαία» δήλωσε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι «έχουμε συμφωνήσει συγκεκριμένα με τον Πούτιν ότι στην Κριμαία θα πάμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Λουκασένκο είπε ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών έως το τέλος του 2021, αναφερόμενος στην συνομιλία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα αυτό: «Της είπα αμέσως… Θα προσπαθήσω να λύσω αυτό το πρόβλημα πριν από το Νέος Έτος, επειδή δεν το χρειαζόμαστε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η απάτη με τις δήθεν εγκλωβισμένες στα υπό κατοχή μέρη της Ουκρανίας - Άντρες χάνουν χιλιαδες ευρώ από AI φωτογραφίες και έγγραφα
Έρευνα 58 περιπτώσεων έδειξε επαναλαμβανόμενα στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες που ισχυρίζονται ότι είναι παγιδευμένες σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη περιγράφουν την κατάστασή τους
ουκρανια
Η Γαλλία «παραλύει» από τα επεισόδια: Νεκρός διαδηλωτής από ανακοπή, εκατοντάδες τραυματίες και 1.200 συλλήψεις - 800.000 άτομα στους δρόμους
Τεράστια φωτιά στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ, κατέρρευσε το καμπαναριό - Εικόνες ωμής βίας στους δρόμους της Γαλλίας - Λεηλασίες, τραυματισμοί και ζημιές με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση Μακρόν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 30 λεπτά
19
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
71