Κόσμος

Λευκορωσία: Η αστυνομία συνέλαβε ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων στη Λευκορωσία για την καταστολή του κινήματος κατά του καθεστώτος Λουκασένκο.

Τη Δευτέρα (31.08.2020) στη Λευκορωσία η αστυνομία συνέλαβε την Λίλια Βλάσοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια των αρχών.

Όπως ανακοίνωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της Βλάσοβα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η σύλληψή της έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου.

Αργότερα, μετά την σύλληψη της Βλάσοβα, η Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας κάλεσε σε ανάκριση τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης Αντόν Ροντένκοφ.

Ο Ροντένκοφ θα πρέπει να παρουσιασθεί στις 10.00 π.μ της 1ης Σεπτεμβρίου στην Ανακριτική Επιτροπή, αλλά όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό συμβούλιο δεν έγινε σαφές σε σχέση με ποια υπόθεση εκλήθη.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι να κλήθηκε σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την σύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου, η οποία έχει αναχθεί σε ποινική υπόθεση, καθώς οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν ασκήσει στο Συντονιστικό συμβούλιο δίωξη βάσει άρθρου περί «εκκλήσεων για κατάληψη της εξουσίας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου