Κόσμος

Λευκορωσία: Η αστυνομία συνέλαβε ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων στη Λευκορωσία για την καταστολή του κινήματος κατά του καθεστώτος Λουκασένκο.

Τη Δευτέρα (31.08.2020) στη Λευκορωσία η αστυνομία συνέλαβε την Λίλια Βλάσοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια των αρχών.

Όπως ανακοίνωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της Βλάσοβα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η σύλληψή της έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου.

Αργότερα, μετά την σύλληψη της Βλάσοβα, η Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας κάλεσε σε ανάκριση τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης Αντόν Ροντένκοφ.

Ο Ροντένκοφ θα πρέπει να παρουσιασθεί στις 10.00 π.μ της 1ης Σεπτεμβρίου στην Ανακριτική Επιτροπή, αλλά όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό συμβούλιο δεν έγινε σαφές σε σχέση με ποια υπόθεση εκλήθη.

Ωστόσο το πιθανότερο είναι να κλήθηκε σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την σύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου, η οποία έχει αναχθεί σε ποινική υπόθεση, καθώς οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν ασκήσει στο Συντονιστικό συμβούλιο δίωξη βάσει άρθρου περί «εκκλήσεων για κατάληψη της εξουσίας».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2