Κόσμος

Λευκορωσία – Μαρία Καλεσνίκοβα: Παραπέμπεται για εσχάτη προδοσία

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λευκορωσία. Η Μαρία Καλεσνίκοβα, πολιτικός της αντιπολίτευσης, κρατείται με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, την οποία κατέχει ο Αλεξάντρ Λουκασένκο επί δυόμισι δεκαετίες.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, δήλωσε η δικηγόρος της, Λουντμίλα Καζάκ.

“Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία”, δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλεσνίκοβα έχει “μαχητική διάθεση” και “εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε”.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της, η Λουντμίλα Καζάκ, δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλεσνίκοβα.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν