Κόσμος

Λευκορωσία – Μαρία Καλεσνίκοβα: Παραπέμπεται για εσχάτη προδοσία

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λευκορωσία. Η Μαρία Καλεσνίκοβα, πολιτικός της αντιπολίτευσης, κρατείται με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, την οποία κατέχει ο Αλεξάντρ Λουκασένκο επί δυόμισι δεκαετίες.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, δήλωσε η δικηγόρος της, Λουντμίλα Καζάκ.

“Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία”, δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Καλεσνίκοβα έχει “μαχητική διάθεση” και “εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε”.

Η Μαρία Καλεσνίκοβα συνελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ.

Η δικηγόρος της, η Λουντμίλα Καζάκ, δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Καλεσνίκοβα.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας