Κόσμος

Λευκορωσία: Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο παραδέχθηκε ότι βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δήλωσε ότι είναι «απολύτως πιθανό» ο στρατός του να βοήθησε τους μετανάστες να περάσουν στην Πολωνία.

Παράλληλα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο αρνήθηκε ότι κάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες στην Λευκορωσία για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα.

«Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως πιθανό. Είμαστε Σλάβοι. Έχουμε καρδιά. Τα στρατεύματά μας γνωρίζουν ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Γερμανία», δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο BBC. «Ίσως κάποιοι να τους βοήθησαν. Αυτό δεν θα το συζητήσω καν».

Αλλά ο Λουκασένκο αρνήθηκε ότι προσκάλεσε τους χιλιάδες μετανάστες για να προκαλέσει κρίση στα σύνορα, ανέφερε το BBC.

«Τους είπα ότι δεν πρόκειται να κρατήσω τους μετανάστες στα σύνορα, να τους κρατήσω στα σύνορα, και αν συνεχίσουν να έρχονται από εδώ και στο εξής, και πάλι δεν θα τους σταματήσω, γιατί δεν έρχονται στη χώρα μου, αλλά στην δική σας», δήλωσε ο Λουκασένκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
6
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek