Κόσμος

Λευκορωσία: Ορκίστηκε στα κρυφά ο Λουκασένκο – Κρατιέται στην εξουσία από το 1994

Με μία σύντομη και σχεδόν μυστική τελετή στη Λευκορωσία, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ορκίστηκε για μια νέα προεδρική θητεία,  την Τετάρτη (23.09.2020).

Παρά τις εγχώριες και διεθνείς αντιδράσεις για νοθεία υπέρ του στις αμφισβητούμενες εκλογές της 9ης Αυγούστου στη Λευκορωσία, ο Λουκασένκο δεν δείχνει πρόθυμος να εγκαταλείψει την εξουσία, στην οποία βρίσκεται 1994. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατήγαγε σαρωτική νίκη, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για μαζική νοθεία.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε πως ο Λουκασένκο ορκίστηκε σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άνθρωποι.

Η Λευκορωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να της επιβληθούν αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις για την επίμαχη προεδρική εκλογή, την οποία ακολούθησε καταστολή εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας του Λουκασένκο εναντίον των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που ζητούσε την παραίτησή του.

TZ  RCAJREBQY RTRMADP  BELARUS ELECTION

Λευκορωσία – Αντιπολίτευση: Εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής μετά την ορκωμοσία Λουκασένκο 

Η λευκορωσική αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα να ξεκινήσει αμέσως εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής στη χώρα μετά την ορκωμοσία του Αλεξάντρ Λουκασένκο ως προέδρου παρά τις διαδηλώσεις που διεξάγονται εδώ και εβδομάδες κατά της εκλογής του, για την οποία οι επικριτές του λένε πως ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο ίδιος και οι σύμμαχοί του δεν θα δεχθούν ποτέ αυτό που αποκάλεσε πλαστή εκλογική νίκη του Λουκασένκο και ζήτησε τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

“Καλούμε όλους να αρχίσουν αμέσως εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής”, δήλωσε ο Λατούσκο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του μακελειού στο πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ – Δύο οι νεκροί, 7 σοβαρά τραυματίες
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα και να φεύγει από το πανεπιστήμιο - Οι στιγμές τρόμου των φοιτητών
Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν των ΗΠΑ
Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι που σχεδιάζαν επίθεση με αυτοκίνητο σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, τρεις Μαροκινούς και έναν Σύρο που συνελήφθησαν την Παρασκευή με τις αρχές να υποπτεύονται πως πίσω από τα σχέδια για την επίθεση υπάρχει «ισλαμιστικό κίνητρο»
Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ