Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Λευκορωσία: Περίπου 200 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Πολωνία

Λευκορωσία: Περίπου 200 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στην Πολωνία

Περίπου 200 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Πολωνία από τη Λευκορωσία το βράδυ της Τετάρτης (25.11.2021), όπως ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή. Οι εντάσεις στα σύνορα εξακολουθούν να διατηρούνται ενώ οι δυνάμεις της περιοχής έχουν προειδοποιήσει πως μπορεί να λάβει διαστάσεις ευρύτερης σύρραξης.

Οι μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο χωριό Τσερέμτσα και πρόκειται για μια από τις αντιπαραθέσεις που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση μεταξύ ομάδων μεταναστών, υπό την εποπτεία στρατιωτών της Λευκορωσίας, και δυνάμεων της Πολωνίας, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι εντάσσεται στον ‘υβριδικό πόλεμο’ που σχεδίασε το Μινσκ για να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και να ανταπαντήσει στις κυρώσεις σε βάρος του.

«Προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα, επιτιθέμενοι στα σύνορα», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής Άννα Μιχάλσκα. «Πετούσαν κλαδιά και πέτρες και η απόπειρα ανεκόπη από τα στελέχη μας» δήλωσε.

Η Μιχάλσκα είπε ότι οι μετανάστες ισοπέδωσαν ένα τμήμα του φράκτη με ξύλα στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι. Σύμφωνα με την ίδια, πέντε μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις