Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λευκορωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του

Λευκορωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του

Μετά την «απαγωγή» τους μέσα από αεροσκάφος της Ryanair το οποίο υποχρέωσαν σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, οι αρχές της Λευκορωσίας έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τον αντιπολιτευόμενο δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς, όπως και την σύντροφό του την Ρωσίδα πολίτη Σοφία Σαπέγκα.

Την εξέλιξη για την τύχη του Προτάσεβιτς και της συντρόφου του, μετά τη σύλληψή τους στη Λευκορωσία και την «αεροπειρατεία» που εξόργισε όλη τη Δύση, μετέδωσε η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο Προτασέβιτς και η Σαπέγκα είχαν συλληφθεί στις 23 Μαΐου, όταν λευκορωσικές αρχές εξανάγκασαν σε προσγείωση στο Μινσκ αεροπλάνο της Ryanair.

Ο αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε από εγκαταστάσεις κράτησης σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ, όπως και η Σαπέγκα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του Ντμίτρι Προτασέβιτς στο BBC, ο οποίος σημείωσε ότι οι λευκορωσικές αρχές δεν παρέχουν προς το παρόν καμία ενημέρωση στην οικογένεια.

Ο πατριός της Σαπέγκα, ο Σεργκέι Ντούντιτς, δήλωσε παράλληλα στο BBC ότι η κίνηση αυτή αιφνιδίασε τους γονείς της και ότι τώρα βρίσκεται μόνη της σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Μινσκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις