Κόσμος

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Όταν ρωτήθηκε αν η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσινγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τον Κιμ, όπως έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι απάντησε: «Νομίζω ότι η προσέγγισή του θα είναι πολύ διαφορετική και δεν είναι αυτή η πρόθεσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσινγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή. Την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ανοιχτές» σε μια διπλωματική λύση με τη Βόρεια Κορέα, παρά τις πυραυλικές δοκιμές, όμως ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση αν η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει την κατάσταση.

Ο Τραμπ συναντήθηκε τρεις φορές με τον Κιμ και οι δυο τους αντάλλαζαν επιστολές, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις τους πάγωσαν και η Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να συζητήσει περαιτέρω, παρά μόνο αν η Ουάσινγκτον αντέστρεφε την εχθρική πολιτική της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Ιρανικός πύραυλος αναχαιτίστηκε από το ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο της Τουρκίας – Σφυροκόπημα σε Βηρυτό και Χάιφα – Live οι εξελίξεις
Ο Ρούμπιο δεν αποκαλύπτει με ποιους διαπραγματεύεται και βλέπει «ρωγμές» στο εσωτερικό του Ιράν - Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Ισραήλ ενώ η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις στο Ιράν για ένα έτος
Λίβανος
Κάλεσμα – βόμβα από τον Τζο Κεντ: «Υψώστε τη φωνή σας κατά του πολέμου στο Ιράν»
Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν με τον Τραμπ, το Κογκρέσο και τους γερουσιαστές, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν υποστηρίζουν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, Τζο Κεντ που παραιτήθηκε