Κόσμος

Λευκός Οίκος: Ο Τζο Μπάιντεν θα τιμήσει την 4η Ιουλίου με μπέργκερ και πυροτεχνήματα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα τιμήσει τα 245α γενέθλια του αμερικανικού έθνους σήμερα, 4η Ιουλίου, με μια παραδοσιακή γιορτή, ανυπομονώντας για την ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Έπειτα από ένα διάλειμμα, το οποίο πέρασε αγοράζοντας κερασόπιτες στο Μίσιγκαν, προτού διανυκτερεύσει, σε μια ήρεμη βραδιά, στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ντέλαγουερ, ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει στον Λευκό Οίκο, όπου θα υποδεχθεί περίπου 1.000 καλεσμένους για μπέργκερ και πυροτεχνήματα.

Πρόκειται για μια γλυκιά δόση νοσταλγίας, σε μια χώρα εξαντλημένη από τους περιορισμούς της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τις δυσκολίες, εμπόδια τα οποία ναι μεν χαλάρωσαν, όμως δεν εξαφανίστηκαν με την ευρεία διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις πέρυσι και οδήγησε σε μια χαμηλών τόνων ορκωμοσία, τον Ιανουάριο, του Δημοκρατικού προέδρου, ο οποίος αναγκάστηκε να απαρνηθεί τα παραδοσιακά επίσημα γκαλά.

Σημάδια κανονικότητας καταγράφονται πλέον στις ΗΠΑ, όπου οι πολίτες ταξιδεύουν και συναθροίζονται χωρίς μάσκες, αν και ο Μπάιντεν δεν κατάφερε για λίγο να πετύχει τον στόχο του, του να έχει χορηγήσει στο 70% των Αμερικανών ενηλίκων τουλάχιστον μία δόση έως σήμερα. Η κυβέρνηση υπολογίζει τον αριθμό σε περίπου 67%, καθώς μερίδα των πολιτών αντιδράει στον εμβολιασμό.

«Την Κυριακή, θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας ως έθνος, όπως και την πρόοδό μας εναντίον του ιού», είπε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ομάδα δασκάλων.

«Τις επόμενες ημέρες, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ακόμη αρχή».

Χθες, στον Λευκό Οίκο, καπνός υψώθηκε από τις ψησταριές όπου ψήνονταν τα μπιφτέκια, καθώς οι υπάλληλοι προετοίμαζαν τα πιάτα για τη σημερινή εκδήλωση.

Σε μια μεγάλη αλλαγή σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, οι πόρτες του Λευκού Οίκου θα είναι ανοικτές για εκατοντάδες προσκεκλημένους, στη μαζικότερη έως σήμερα εκδήλωση εκεί επί προεδρίας Μπάιντεν.

Στη γιορτή, στους κήπους του Λευκού Οίκου, έχουν κληθεί να παραστούν εργαζόμενοι των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, που βοήθησαν στη διαχείριση της πανδημίας και οικογένειες στρατιωτικών. Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει λόγο και θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ένα σόου πυροτεχνημάτων, διάρκειας 17 λεπτών.

Η κατοικία του Αμερικανού προέδρου είχε σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από το κοινό τους τελευταίους μήνες, με τα πρωτόκολλα Covid να προβλέπουν μειωμένη πρόσβαση για ξεναγήσεις, ενώ τοποθετήθηκε επιπλέον περίφραξη, μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Το εύρος της εκδήλωσης έχει βεβαίως περιοριστεί, σε σύγκριση με άλλα χρόνια, μια αναφορά στους 600.000 Αμερικανούς που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό. Άλλωστε, η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έχει θέσει τη χώρα σε συναγερμό, σχετικά με το ενδεχόμενο μια νέας αναζωπύρωσης της επιδημίας μεταξύ των ανεμβολίαστων πολιτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν επιμένει για ένταξη της Τουρκίας στο SAFE: Να αρθούν οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων
«Παρά τις απόπειρες σαμποτάζ, εκτιμώ την αποφασιστική ηγεσία του φίλου μου Προέδρου Τραμπ στην προσπάθεια να τεθεί η κρίση του Ιράν σε τροχιά επίλυσης»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Θρίλερ με τη βομβίστρια στο Μονακό: Βρέθηκε «θάλαμος βασανιστηρίων» στο σπίτι πρώην αστυνομικού – Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή, βίντεο από κάμερα
Η 39χρονη Αναστασία Μπερεζόφσκα υπέφερε πριν τη σκοτώσουν με σφαίρα στο κεφάλι - Είχε πάρει αμοιβή 131.000 ευρώ για να σκοτώσει τον Ουκρανό ολιγάρχη
Anastasia Berezovska
Το Ιράν προειδοποιεί ότι κάθε εγκατάσταση που επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιτεθεί είναι νόμιμος στόχος – Σε αποκλιμάκωση καλούν Κατάρ και Κίνα
«Κάθε υποστήριξη που παρέχεται στον επιθετικό αμερικανικό στρατό για να παραβιάσει την κυριαρχία και το έδαφος του ισλαμικού Ιράν θα είναι νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεων» προειδοποιεί η Τεχεράνη
Ιράν
Ο Τραμπ τα έβαλε με όλους στην Άγκυρα: Τέλος η εκεχειρία με το Ιράν, είναι άρρωστοι – «Φρικτή» η Ισπανία, πρόβλημα η Γροιλανδία, δυσαρέσκεια για ΝΑΤΟ
Σφοδρά πυρά κατά συμμάχων του ΝΑΤΟ, αλλά και του Ιράν, εξαπέλυσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης (08.07.2026) από τη Συνόδο ο Τραμπ - «Μου αρέσει ο Ρούτε, ο Ερντογάν και ο Μπίμπι - Είμαι θαυμαστής του Σι»
Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 18 λεπτά
19