Κόσμος

Λευκός Οίκος: Πραγματική η απειλή για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Οι απειλές για επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι αξιόπιστες και «πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Όπως ανέφερε, ο Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί».

Υπενθυμίζεται πως ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση στο νότιο ή το βόρειο τμήμα του, την ώρα που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν παροτρύνει Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία να πιέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται πως το Ιράν αφήνει να διαρρεύσει πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ωστόσο ισραηλινά μέσα αναπαράγουν την είδηση ότι επίκειται επίθεση. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία χτυπά Ισπανία και Πορτογαλία: Ένας άνδρας νεκρός, αγνοείται κορίτσι που παρασύρθηκε από ποτάμι
Η καταιγίδα Λεονάρντο είναι η πιο πρόσφατη από τις καταιγίδες που σαρώνουν την Πορτογαλία και την Ισπανία αυτόν τον χειμώνα, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων
Πλημμύρες στην Πορτογαλία