Κόσμος

Λευκός Οίκος: Πραγματική η απειλή για επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Οι απειλές για επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ είναι αξιόπιστες και «πραγματικές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τη χρονική στιγμή ή τους στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.

Όπως ανέφερε, ο Τζο Μπάιντεν «ενημερώθηκε κατ΄επανάληψη από την ομάδα του εθνικής ασφάλειας και οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ μπορεί να αμυνθεί».

Υπενθυμίζεται πως ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανή επίθεση στο νότιο ή το βόρειο τμήμα του, την ώρα που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν παροτρύνει Κίνα, Τουρκία και Σαουδική Αραβία να πιέσουν το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται πως το Ιράν αφήνει να διαρρεύσει πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ωστόσο ισραηλινά μέσα αναπαράγουν την είδηση ότι επίκειται επίθεση. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό