Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λευκωσία: Ελικόπτερο πέρασε πάνω από νοσοκομείο και… κατέρρευσε η οροφή! (pics, video)

Λευκωσία: Ελικόπτερο πέρασε πάνω από νοσοκομείο και… κατέρρευσε η οροφή! (pics, video)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας στην Λευκωσία, όπου οροφή κατέρρευσε όταν… πέρασε ελικόπτερο από πάνω!

Για καλή τους τύχη οι ασθενείς και οι νοσηλευτές βρίσκονταν στην τραπεζαρία και όχι σε κάποιο από τους θαλάμους που επηρεάστηκαν.

Πάντως σύμφωνα και με το sigmalive.com από το περιστατικό γεννούνται πολλά ερωτήματα, αφού ο συγκεκριμένος θάλαμος ανακαινίστηκε πριν μόλις 6 μήνες.

«Δίνουν και παίρνουν οι κακοτεχνίες»

Για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας μίλησαν στο sigmalive.com ο Εκπρόσωπος Τύπου Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΝΟ Γιώργος Πηχίδης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά ο κύριος Πηχίδης ανέφερε ότι το μέρος της οροφής κατέρρευσε αφού πέρασε από πάνω ελικόπτερο. Πρόσθεσε ότι ο θάλαμος είχε ανακαινιστεί πριν από έξι εβδομάδες. «Στο θάλαμο διαμένουν ασθενείς αλλά ευτυχώς εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στη τραπεζαρία».

Τόνισε ότι οι κακοτεχνίες δίνουν και παίρνουν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. «Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν». Συμπλήρωσε ότι οι εισδοχές ασθενών στο Νοσοκομείο έχουν αυξηθεί με τη πληρότητα να ξεπερνά το 100%. «Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι χάλια καθώς κάποτε δεν έχουμε ζεστό νερό, δεν δουλεύουν οι θερμάνσεις, πέφτουν οι οροφές και αντιμετωπίζονται οι ψυχικά πάσχοντες ως παιδιά κατώτερου θεού».

Παράλληλα τόνισε ότι έχουν μιλήσει αρκετές φορές με τους υπεύθυνους, οι οποίοι τους ανέφεραν ότι πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το 2024 που θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. «Αν περιμένουμε μέχρι το 2024 τότε θα θρηνήσουμε θύματα».

Ο κύριος Πηχίδης ανέφερε καταληκτικά ότι αύριο θα έχουν συνεδρίαση και θα μελετήσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Από την πλευρά του ο κ. Χαριλάου σχολίασε τις δηλώσεις του κύριου Πηχίδη , διευκρινίζοντας ότι αρκετά προβλήματα έχουν διευθετηθεί.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥπΥ έχει συμπεριλάβει κονδύλια στον προϋπολογισμό τους για το Νοσοκομείο Αθαλάσσας. «Δεν είναι το 2024 που θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο Νοσοκομείο, αλλά το 2023 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση».

Συμπλήρωσε ότι δεν είναι σωστό κάθε φορά να λέγονται τα ίδια και τα ίδια. «Υπήρχαν προβλήματα και έχουν αντιμετωπιστεί, ενώ προσπάθεια μας είναι να κτιστεί ένα σύγχρονο Νοσοκομείο».

Παράλληλα τόνισε ότι έχει καταρρεύσει η οροφή σε δύο θαλάμους για τους εξαρτημένους. «Έχουν σπεύσει κλιμάκια των δημοσίων έργων και του ΟΚΥπΥ και έχουν κάνει αυτοψία, ενώ φαίνεται δεν υπήρχαν αρκετά στηρίγματα των ψευδοταβάνων.

Εξήγησε ότι το έργο παραδόθηκε προ μηνών από τα δημόσια έργα και είναι όλων απαίτηση για ασφάλεια και υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.
Τέλος ανέφερε ότι ο ΟΚΥπΥ έχει δείξει δείγματα γραφής όσο και αν κατηγορείται από τις συντεχνίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις