Κόσμος

Λήξη συναγερμού στη Γερμανία! Έπιασαν τον άνδρα που είχε μολύνει βρεφικές τροφές

- Στα χέρια της αστυνομίας στη Γερμανία 55χρονος άνδρας - Θεωρείται πως είναι αυτός που είχε μολύνει με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές - Ζητούσε λύτρα 10 εκατ. ευρώ - Απειλούσε να γεμίσει όλη την Ευρώπη με δηλητηριασμένες τροφές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής (29.09.2017) 55χρονος άνδρας. Θεωρείται ότι είναι εκείνος που μόλυνε με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και είχε προκαλέσει συναγερμό στη Γερμανία και όχι μόνο.

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι 55 ετών. Υπάρχουν “σοβαρές υποψίες” πως μόλυνε με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και απείλησε να τις διανείμει στη χώρα και την Ευρώπη.

Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στο Τίμπινγκεν, 40 χιλιόμετρα νότια της Στουτγκάρδης. Ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, «χάρη στις πληροφορίες των πολιτών».

Γερμανία βρεφικές τροφές
Φωτογραφία EPA

Τις προηγούμενες μέρες, άλλωστε, οι γερμανικές αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του αλλά κι ένα video. Τον έδειχνε σε σούπερ μάρκετ να ρίχνει με σύριγγα άοσμη και άγευστη ουσία σε τροφές.

«Έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για έναν άνδρα 55 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χθες (29.09.2017) το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης». Αυτό αναφέρει κοινή ανακοίνωση από την εισαγγελία του Ράβενσπουργκ και την αστυνομία της Κονστάντσε, πόλεις που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα παραχωρήσουν σήμερα (30.09.2017) το απόγευμα συνέντευξη Τύπου για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους Γερμανούς καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες.

Ζητούσε λύτρα 10 εκατομμυρίων ευρώ

Την Πέμπτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι αναζητούν έναν εκβιαστή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μόλυνε βρεφικές τροφές και ζητούσε να του καταβληθούν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας είχε στείλει μια επιστολή εκβιασμού στις εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής. Τις Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe.

Γερμανία βρεφικές τροφές
Φωτογραφία EPA

Ανέφερε ότι είχε μολύνει περίπου είκοσι προϊόντα σούπερ μάρκετ. Για να αποδείξει ότι σοβαρολογεί είχε δώσει στοιχεία τα οποία επέτρεψαν τον εντοπισμό σε καταστήματα του Φριντριχσχάφεν πέντε βάζων με βρεφική τροφή τα οποία περιείχαν αιθυλενογλυκόλη, ένα προϊόν που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Χάρη στο κλειστό σύστημα παρακολούθησης των καταστημάτων όπου είχαν τοποθετηθεί τα επιμολυσμένα βαζάκια, η αστυνομία εντόπισε ξεκάθαρες εικόνες του προσώπου του δράστη, τις οποίες μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια που πυροδότησε τα σενάρια για καβγά - Ο πιθανός λόγος της διαφωνίας του προεδρικού ζεύγους
Κάποιοι συνέδεσαν τη συζήτηση με την παρουσία της Νάταλι Χαρπ, στενής συνεργάτιδας και εκτελεστικής βοηθού του Αμερικανού προέδρου, η οποία βρισκόταν επίσης στον χώρο
τραμπ
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς