Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στη Γερμανία: Βρέθηκαν κι αιχμαλωτίστηκαν τα ζώα που δραπέτευσαν από ζωολογικό κήπο

Γερμανία ζωολογικός κήπος

Δυο λιοντάρια, δυο τίγρεις, ένα τζάγκουαρ και μια αρκούδα κατάφεραν να δραπετεύσουν την Παρασκευή (01.06.2018) από τον ζωολογικό κήπο της κοινότητας Λούνεμπαχ, στη Γερμανία. Τα άγρια ζώα εντοπίστηκαν, ενώ, δυστυχώς, η αρκούδα θανατώθηκε.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην πόλη, με τις αρχές να ζητούν από τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους. Ο ζωολογικός κήπος στη δυτική Γερμανία είχε πλημμυρίσει λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών.

Δεν είναι, ακόμα, γνωστό, πως τα δυο λιοντάρια, οι δυο τίγρεις, το τζάγκουαρ και η αρκούδα κατάφεραν να βγουν από τα κλουβιά της. Εκτιμάται πως ίσως οι χώροι όπου κρατούνταν, να πλημμύρισαν.

Φωτογραφία αρχείου EPA

Συναγερμός λίγων… ωρών στη Γερμανία

Μετά από έρευνες μερικών ωρών και εντολή στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ανακοίνωσαν πως τα άγρια αιλουροειδή εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν τα δύο λιοντάρια, οι δύο τίγρεις και το τζάγκουαρ βρέθηκαν στην περίμετρο ή στο εξωτερικό του ζωολογικού κήπου.

Φωτογραφία αρχείου EPA

Περίπου 60 εξωτικά και εγχώρια είδη, συνολικά περίπου 400 ζώα, μεταξύ των οποίων τίγρεις και λιοντάρια της Σιβηρίας, κατοικούν στον ζωολογικό κήπο Άιφελ έκτασης 300 στρεμμάτων.

Είναι ιδιωτικός ζωολογικός κήπος, που άνοιξε το 1972 και ανήκει στην οικογένεια Βάλποτ.

Το Λούνεμπαχ, μια κοινότητα περίπου 500 κατοίκων, βρίσκεται περίπου δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις