Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λίμα: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου!

Λίμα: Τουλάχιστον δύο νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου!
Reuters

Τραγωδία στη Λίμα του Περού! Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους παιδιά – από έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο

Το δυστύχημα συνέβη στις 07:00 (τοπική ώρα Περού) στην πρωτεύουσα Λίμα, όταν ένας σωλήνας του φορτηγού αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από ένα σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και έπειτα ισχυρή έκρηξη.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα.

“Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη”, δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων, Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, που πέθανε ακαριαία, ένα εννιάχρονο κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον 11 παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα, τόνισαν οι αρχές.

Η υπουργός Υγείας, Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από 25 εκ των 50 τραυματιών βρίσκονται σε “πολύ κρίσιμη” κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν άνω του 80% της επιφάνειας του σώματός τους.

“Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό μια τραγωδία”, είπε ο Περουβιανός Πρόεδρος, Μαρτίν Βισκάρα σε δημοσιογράφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις