Κόσμος

Λιτή τελετή ορκωμοσίας οργανώνει ο Μπάιντεν λόγω κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O Τζο Μπάιντεν έδωσε μια γεύση της τελετής ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι αυτή δεν θα είναι μια συνηθισμένη τελετή, αλλά περιορισμένη για λόγους δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

“Θα ακολουθήσουμε ξανά την επιστήμη και τις συστάσεις των ειδικών για την ασφάλεια των πολιτών”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους από το Ουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ όπου είναι η κατοικία του. “Οπότε είναι μάλλον απίθανο να συγκεντρωθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι”.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μια τελετή ορκωμοσίας στην πλατφόρμα που ήδη κατασκευάζεται στα σκαλιά του Καπιτωλίου, πρόσθεσε πάντως ότι μάλλον δεν θα συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων κατά μήκος της λεωφόρου Πενσιλβάνια και στο National Mall για να την παρακολουθήσει.

“Όμως εκτιμώ ότι θα δείτε πολλές διαδικτυακές εκδηλώσεις σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν (στην ορκωμοσία) ακόμη περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι στο παρελθόν”, εξήγησε ο Μπάιντεν.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δήλωσε ότι η ομαδα του συνεργάζεται με αυτή που σχεδίασε το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Αύγουστο, το οποίο ήταν κυρίως διαδικτυακό. “Θέλουμε οι άνθρωποι να γιορτάσουν”, τόνισε ο Μπάιντεν. “Οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να πουν ότι δώσαμε τη σκυτάλη, προχωράμε. Η Δημοκρατία λειτουργεί”.

Τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί πρόεδροι ορκίζονται μπροστά από τα σκαλιά του Καπιτωλίου, έδρα του Κογκρέσου, παρουσία του προκατόχου τους.

Ένα μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και δεν έχει δηλώσει αν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπαίντεν.

Η διακυβέρνηση Τραμπ είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 με τον τότε εκπρόσωπό του Σον Σπάισερ να επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν φωτογραφίες οι οποίες έδειχναν ότι στην τελετή ορκωμοσίας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου συμμετείχαν λιγότεροι άνθρωποι απ΄όσους παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Σοκ στη Νότια Καρολίνα: Μητέρα κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 50 φορές τα δύο παιδιά της 6 και 3 ετών – Το ένα κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
Ορισμένα από τα τραύματα ήταν τόσο βαθιά ώστε έφταναν μέχρι το οστό - Οι αστυνομικοί βρήκαν τα δύο παιδιά μόνα και καλυμμένα με αίματα
Η μητέρα που μαχαίρωσε τα παιδιά της στη Νότια Καρολίνα