Κόσμος

Λίβανος: Πάνω από 350 κρούσματα κορονοϊού στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότερα από 350 κρούσματα  κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στη μεγαλύτερη φυλακή που διαθέτει ο Λίβανος.

Από τα 956 διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στη φυλακή Ρουμιέ, καταγράφηκαν «352 θετικά κρούσματα» της νόσου Covid-19, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας (ISF).

Η Ρουμιέ, η μεγαλύτερη του Λιβάνου, που βρίσκεται ανατολικά της Βηρυτού, φιλοξενεί σχεδόν 4.000 κρατούμενους, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος της χωρητικότητάς της.

Επτά ασθενείς νοσηλεύτηκαν, αλλά «όλοι όσοι είναι στη φυλακή βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο», συμπλήρωσε η ανακοίνωση της ISF, που υπογράμμισε ότι οι κρατούμενοι έχουν την άδεια να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις οικογένειές τους.

Τις τελευταίες ημέρες, συγγενείς κρατουμένων διαδηλώνουν ζητώντας την αποφυλάκιση τους προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση μολύνσεων.

Σήμερα, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις κατοικίες του προέδρου της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι, και του πρώην πρωθυπουργού και κεντρικής πολιτικής προσωπικότητας Σαντ Χαρίρι.

«Ο γιος μου έχει την Covid, είναι άρρωστος και κανείς δεν νοιάζεται, απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση, στους υπουργούς, στους βουλευτές», τόνισε η Ιμπτισάμ Γιουσέφ, μια από τις διαδηλώτριες.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν να ψηφίσουν έναν αμφιλεγόμενο νόμο «γενικής αμνηστίας», που έχει τροποποιηθεί πολλάκις, ο οποίος θα μπορούσε να ωφελήσει διαφορετικούς τύπους κρατουμένων, αλλά ποτέ δεν εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο λόγω διαφωνιών.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, κρατούμενοι απειλούν με ανταρσία, απαιτώντας προληπτικά μέτρα για την υγεία και αμνηστία.

Η Βουλή πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και ο νόμος περί αμνηστίας θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Οι συνθήκες κράτησης στο Λίβανο, ειδικά στη Ρουμιέ, επικρίνονται από ΜΚΟ για τις ελλείψεις υγιεινής και υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Βηρυτού, Μελχέμ Χαλάφ, είχε ήδη προειδοποιήσει για τους κινδύνους εμφάνισης κρουσμάτων στη φυλακή, μιλώντας πρόσφατα για μια «ανθρωπιστική βόμβα», ζητώντας «άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Λίβανος έχει καταγράψει επίσημα 30.838 μολύνσεις κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 315 θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο υπουργός Εργασίας της Γαλλίας υπέρ της βερμούδας στο γραφείο εν μέσω καύσωνα: «Αν είναι καλοραμμένη, κανένα πρόβλημα»
«Εγώ φοράω κοστούμι και γραβάτα γιατί αυτό είναι το dress code ενός υπουργού» δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Φαραντού - Τι ισχύει με τη βερμούδα στα γραφεία στη Γαλλία
Αστυνομία Γαλλία
Η βίλα Σέρτοσα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία πουλήθηκε στη βασιλική οικογένεια Αλ Θάνι του Κατάρ για 350 εκατ. ευρώ
Πρόκειται για έπαυλη στην οποία ο «Καβαλιέρε» φιλοξένησε από τον Βαλντιμίρ Πούτιν μέχρι τον Βρετανό Τόνι Μπλερ και τον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Θαπατέρο αλλά και τα διαβόητα «μπούνγκα -μπούνκα» πάρτι
Η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία
Απίστευτες εικόνες από τον καύσωνα στην Ευρώπη: Η Γαλλία «βράζει» στους 44,3°C – Σε κόκκινο συναγερμό η Βρετανία, δύο έφηβοι πνίγηκαν στο Βέλγιο
Αναβολή των εξετάσεων για το μπακαλορεά για 10.000 υποψηφίους στη Γαλλία, κλειστά σχολεία στην Αγγλία, δωρεάν χρήση πισινών σε ανοιχτούς χώρους στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία - «Όταν μας χτυπάει ο ήλιος, θέλουμε να πεθάνουμε»
Μαδρίτη καύσωνας
5
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ