Κόσμος

Λίβανος: Πρώτος θάνατος στρατιώτη μετά την κλιμάκωση της επίθεσης του Ισραήλ – Τον χτύπησαν με drone

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον θάνατο ενός στρατιώτη του από επίθεση του Ισραήλ με drone που είχε στόχο μοτοσικλέτα η οποία περνούσε μπροστά από σημείο ελέγχου στον νότιο Λίβανο ανακοίνωσε ο στρατός της χώρα.

Πρόκειται για τον πρώτο στρατιώτη του Λιβάνου που σκοτώνεται σε ισραηλινό πλήγμα από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε τους βομβαρδισμούς του στον Λίβανο την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης “σκοτώθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος του ισραηλινού εχθρού που στόχευε μοτοσικλέτα κατά τη διέλευσή της από σημείο ελέγχου” στην περιφέρεια Ουαζανί.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον στρατό, το ισραηλινό drone στόχευσε «τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο Σύροι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης από θραύσματα οβίδας».

Η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο κατά του Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, σε υποστήριξη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ στη Γάζα.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου όταν στρατιωτικό κέντρο που βρίσκεται στη συνοριακή περιοχή Αντάισε επλήγη από ισραηλινό πλήγμα, το οποίο προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καρλ Ντάισσεροθ: Η συγκινητική στιγμή που οι κόρες του μαθαίνουν πως κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής
Ο Αμερικανός ψυχίατρος, νευρολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ γιόρτασε με χαμόγελα, αγκαλιές και πανηγυρισμούς τη βράβευσή του με τη 13χρονη Έμμα και τη 10χρονη Σοφία
Ο Καρλ Ντάισσεροθ με τις κόρες του
Γερμανία: Πρώην αρχικατάσκοπος συνελήφθη για κατασκοπεία – Γιατί κατηγορείται ο πρώην επικεφαλής της BND Αούγκουστ Χάνινγκ
Ο Χάνινγκ χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που του παρασχέθηκαν για να συντάξει «μία ανάλυση για έναν υπάλληλο ξένης υπηρεσίας πληροφοριών», χωρίς να κατονομάσει τη χώρα
Michael Kappeler
Νόμπελ Φυσικής στον Φράνσις Χάλζεν για την ανακάλυψη νετρίνων από το Διάστημα
Πρόκειται για νετρίνα υψηλής ενέργειας αστροφυσικής προέλευσης - Ο ίδιος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και λειτουργία του IceCube, ενός τεράστιου ανιχνευτή νετρίνων που βρίσκεται βαθιά κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής
O Φράνσις Χάλζεν