Κόσμος

Λίβανος: Σκοτεινή επέτειος για τη νύφη που έζησε την έκρηξη στη Βηρυτό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

H νύφη που έζησε τη φονική έκρηξη στο Λίβανο τη μέρα του γάμου της, μιλά για τις τραγικές στιγμές που σημάδεψαν μια από τους ημέρες, που θα έπρεπε να ανήκει στις πιο ευτυχισμένες της.

Πρόκειται για τη γιατρό Ισράα Σεμπλάνι από το Λίβανο που δεν έχει στο σπίτι της ούτε μία φωτογραφία από τον γάμο της καθώς οι μνήμες είναι οδυνηρές λόγω της φονικής έκρηξης.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της 4ης Αυγούστου του 2020, την ημέρα που παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Άχμαντ Σουμπεΐχ, η Σεμπλάνι στεκόταν απαστράπτουσα στο λευκό της νυφικό σε μια πλατεία της Βηρυτού, όταν τα πάντα γύρω της καταστράφηκαν από το ισχυρό ωστικό κύμα της έκρηξης.

Το βίντεο κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο – μια από τις πολλές συγκλονιστικές ιστορίες που έγιναν γνωστές την ημέρα που η τεράστια έκρηξη συντάραξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Πάνω από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν. Τμήματα της πόλης αφανίστηκαν, με την καταστροφή να είναι εμφανής ακόμα και σήμερα.

«Ακόμα δεν έχω βάλει φωτογραφία του γάμου μου στο σπίτι», είπε η 30χρονη Σεμπλάνι, επιστρέφοντας στην ίδια πλατεία όπου άλλα ζευγάρια γιόρταζαν τον γάμο τους, όπως ακριβώς έκανε εκείνη και ο σύζυγός της.

«Ήταν μια καταστροφή για τον λιβανέζικό λαό. Δεν μπορώ να βλέπω γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, παιδιά που έχασαν τους γονείς τους, ή την καταστροφή που συνέβη, και να είμαι χαρούμενη. Δεν μπορώ να λέω ψέματα στον εαυτό μου».

Το ζευγάρι σχεδιάζει να εργάζεται στην πρώτη τους επέτειο για να κρατήσουν απασχολημένο το μυαλό τους: εκείνη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Rafik Hariri και εκείνος στην επιχείρηση ενδυμάτων του.

«Είναι μια ημέρα για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια», δήλωσε ο 34χρονος Σουμπεΐχ. «Είναι μια ημέρα λύπης και θλίψης, μια μαύρη ημέρα, μια ημέρα θρήνου για όλο τον Λίβανο».

Τον Σεπτέμβριο, η Σεμπλάνι επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου εργαζόταν αλλά οι περιορισμοί του κορονοϊού δεν επέτρεψαν στον σύζυγό της να την ακολουθήσει. Έτσι γύρισε και πάλι στον Λίβανο για να είναι μαζί με τον Σουμπεΐχ, έως ότου βρουν μια νέα βάση μακριά από την οικονομική κρίση στη χώρα τους.

«Αναζητούμε ασφάλεια, δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε έναν εξεζητημένο τρόπο ζωής, θέλουμε απλά ασφάλεια», δήλωσε η Σεμπλάνι.

Ίσως αναζητά και έναν τόπο όπου οι άνθρωποι θα την αναγνωρίζουν, αλλά για άλλους λόγους.

«Φυσικά και χαίρομαι που οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν όπου πηγαίνω, και είμαι σίγουρη ότι σε όλους αρέσει να είναι γνωστοί, αλλά προτιμώ να είμαι γνωστή με διαφορετικό τρόπο, διότι όταν ο κόσμος με αποκαλεί ‘διάσημη νύφη’ ή ‘νύφη της Βηρυτού’, θυμάμαι όλες αυτές τις άσχημες στιγμές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απέλυσαν την Κέιτι Ζακαράια ενώ έδινε συνέντευξη στον Λευκό Οίκο – Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ
Η ίδια δεν επέστρεψε ποτέ στους δημοσιογράφους που έδινε συνέντευξη - «Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να πραγματοποιήσω μια ενημέρωση Τύπου με τον περιορισμένο χρόνο και τις πληροφορίες που είχα»
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Γυναίκα τιμωρήθηκε με δημόσιο μαστίγωμα στη Ινδονησία γιατί έκανε σεξ εκτός γάμου - Λιποθύμησε τη στιγμή που την βάραγαν με το ραβδί
Άνθρωποι μπορούν να μαστιγωθούν ακόμα και αν στέκονται πολύ κοντά στον σύντροφό τους δημοσίως ή να παρατηρηθούν μόνοι με κάποιον με τον οποίο δεν είναι παντρεμένοι
ινδονησια μαστιγωμα
Η μαγνητική με σκιαγραφικό για καρκίνους που αφήνει πίσω τη μαστογραφία και «βλέπει» όσα κρύβουν οι πυκνοί μαστοί
Έως και το 30% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού στην Ευρώπη διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ η υψηλή πυκνότητα του μαστού μπορεί να δυσκολέψει την έγκαιρη ανίχνευση ενός όγκου
Doctor sitting at desk and writing a prescription for her patient
Η Κέιτι Ζακαράια αποθεώνει τον Τραμπ στο πρώτο της μήνυμα μετά την απόλυση της από τον Λευκό Οίκο – «Είναι υπέροχος»
«Κανείς δεν θα κάνει ποτέ την Αμερική σπουδαία με τον τρόπο που το έκανε και συνεχίζει να το κάνει αυτός. Ήταν τιμή μου να εργάζομαι γι' αυτόν», έγραψε λίγο μετά την αποχώρησή της
H Κέιτι Ζακαράια με τον Ντόναλντ Τραμπ