Κόσμος

Λίβανος: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου καυσίμων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Οι ομάδες μας απομάκρυναν 20 πτώματα και τουλάχιστον 7 τραυματίες από τον τόπο της έκρηξης βυτιοφόρου φορτηγού στην Ακάρ», διακόμισαν τα θύματα προς τα «νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter.

Την πληροφορία ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου στην Ακάρ μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό MTV επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό.

LEBANON

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής. Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, που το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν επαλήθευσε την αυθεντικότητά τους, καταγράφουν τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στον τόπο της έκρηξης.

Στον Λίβανο, χώρα βυθισμένη σε οικονομική κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της, οι πολίτες είναι αντιμέτωποι τους τελευταίους μήνες με οξείες ελλείψεις καυσίμων που πλήττουν ταυτόχρονα τον εφοδιασμό με είδη πρώτης ανάγκης.

Την περασμένη Πέμπτη εξοργισμένοι διαδηλωτές απέκλεισαν αρκετούς δρόμους, την επομένη απόφασης της Τράπεζας του Λιβάνου που καταργούσε την επιδότηση των καυσίμων.

Χθες Σάββατο αναπτύχθηκε ο στρατός στα πρατήρια, όπου σχηματίζονται εδώ και μήνες ατελείωτες ουρές.

Σε κάποιες περιοχές, βυτιοφόρα με καύσιμα δέχθηκαν επιθέσεις από έξαλλους πολίτες, σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ. Ο στρατός ανακοίνωσε χθες πως κατέσχεσε χιλιάδες λίτρα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ που είχαν στοκάρει διανομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουλάχιστον 3 τραυματίες από των σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο Περού - Μεγάλες ζημιές σε σπίτια, σχολεία και ιατρικά κέντρα
Βίντεο δείχνουν βράχους να αποκολλούνται από λόφους γύρω από την Κορακόρα, πόλη κάπου 10.000 κατοίκων, την πλησιέστερη στο επίκεντρο, στον νομό Αγιακούτσο
περου σεισμος
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης