Κόσμος

Λίβανος: Τουλάχιστον 4.047 νεκροί στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ

Ο πόλεμος μεταξύ του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ και του Ισραήλ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4.047 ανθρώπων, οι περισσότεροι μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών στα μέσα Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (04.12.24) ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μέχρι στιγμής (…) έχουμε καταγράψει 4.047 νεκρούς και 16.638 τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός μία εβδομάδα αφού τέθηκε σε ισχύ εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ο Αμπιάντ διευκρίνισε ότι τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ μετατράπηκαν σε ανοικτό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Λιβανέζο υπουργό, 790 γυναίκες και 316 παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων. Ο ίδιος πρόσθεσε εξάλλου ότι «ο απολογισμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος» διότι κάποιοι θάνατοι δεν έχουν καταγραφεί.

Από τον πόλεμο καταστράφηκαν προπύργια της Χεζμπολάχ στον νότιο και ανατολικό Λίβανο και στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενώ η σιιτική οργάνωση έχασε εκατοντάδες μαχητές της, κυρίως μετά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται σε αυτή.

Η εκεχειρία τέθηκε σε ισχύ στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά έχει παραβιαστεί επανειλημμένα. Τη Δευτέρα 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα εναντίον του νότιου Λιβάνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 16χρονος ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία
Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας