Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λιβερία: Δύο φίδια “εξόρισαν” τον πρόεδρο από το γραφείο του για… μια εβδομάδα!

Λιβερία: Δύο φίδια “εξόρισαν” τον πρόεδρο από το γραφείο του για… μια εβδομάδα!

Ο πρόεδρος της Λιβερίας Τζορτζ Γουεά δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το γραφείο του μέχρι τις 24 Απριλίου επειδή θα χρειαστεί να γίνει ειδική απολύμανση με καπνό σε όλο τον κτίριο προκειμένου να φύγουν τα δύο… φίδια που έφτιαξαν τη φωλιά τους εκεί.

Το γραφείο του πρώην σταρ του ποδοσφαίρου στεγάζεται στον τελευταίο όροφο του υπουργείου Εξωτερικών, στο κέντρο της Μονρόβια. Την Τετάρτη εμφανίστηκαν δύο φίδια στο ισόγειο, κοντά στο ασανσέρ που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος.

“Όλες οι δραστηριότητες του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμη και η έκδοση διαβατηρίων και θεωρήσεων εισόδου, διακόπτονται λόγω της απολύμανσης” και θα ξαναρχίσουν στις 24 του μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ένας εκπρόσωπος της προεδρίας επιβεβαίωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τον εντοπισμό των δύο ερπετών. Η εκκένωση του κτιρίου κρίθηκε απαραίτητη γιατί στην απολύμανση χρησιμοποιούνται τοξικά υλικά.

Ο Γουεά, ο μοναδικός Αφρικανός ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει Χρυσή Μπάλα, διαδέχτηκε τον Ιανουάριο του 2018 την Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ στην προεδρία της Λιβερίας. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1989-2003) και την πρόσφατη επιδημία του Έμπολα (2014-16) η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εξαρτάται από τη διεθνή βοήθεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις