Κόσμος

Λιβύη: 70 μετανάστες αγνοούνται στην Μεσόγειο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εβδομήντα μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη για να φτάσουν στην Ευρώπη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone.

«Εφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές την Alarm Phone», αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η οργάνωση εθελοντών που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι συγκεκριμένοι αναχώρησαν πριν 4 μέρες.

«Οταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», αναφέρει η οργάνωση.

«Πώς 70 άτομα μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους», αναρωτιέται η Alarm Phone.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαρμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν