Κόσμος

Λιβύη: 70 μετανάστες αγνοούνται στην Μεσόγειο

Εβδομήντα μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη για να φτάσουν στην Ευρώπη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone.

«Εφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές την Alarm Phone», αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η οργάνωση εθελοντών που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι συγκεκριμένοι αναχώρησαν πριν 4 μέρες.

«Οταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», αναφέρει η οργάνωση.

«Πώς 70 άτομα μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους», αναρωτιέται η Alarm Phone.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όλο και πιο κοντά στην εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά του Ιράν
Σκέφτονται μια σκληρότερη στάση μετά από τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν διαταράξει τις οικονομίες τους και τον κίνδυνο η Τεχεράνη να έχει την μακροπρόθεσμη επιρροή στα Στενά του Ορμούζ
Καπνοί από επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ ταράζει περισσότερο τα νερά στον πόλεμο κατά του Ιράν – Οι ασταμάτητες αντιφάσεις του
Τελειώνει ή δεν τελειώνει ο πόλεμος; Τι γίνεται με τα Στενά του Ορμούζ; Καταστράφηκαν οι δυνάμεις του Ιράν από τους βομβαρδισμούς; Οι εκτιμήσεις του Αμερικανού προέδρου που έπεσαν «έξω»
Ντόναλντ Τραμπ
Ιράν: Χτυπήθηκαν ενεργειακές του εγκαταστάσεις, αντίποινα με πυραυλικές επιθέσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Λίγο νωρίτερα, το Ιράν είχε εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον του Ισραήλ με τις ισραηλινές αντιαεροπορικές δυνάμεις να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις
Επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη