Κόσμος

Λιβύη: 70 μετανάστες αγνοούνται στην Μεσόγειο

Εβδομήντα μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από την δυτική Λιβύη για να φτάσουν στην Ευρώπη αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Alarm Phone.

«Εφυγαν από την Χομς και κάλεσαν πολλές φορές την Alarm Phone», αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter η οργάνωση εθελοντών που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι συγκεκριμένοι αναχώρησαν πριν 4 μέρες.

«Οταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», αναφέρει η οργάνωση.

«Πώς 70 άτομα μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους», αναρωτιέται η Alarm Phone.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 9
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 17
Washington Post: Το καθεστώς στο Ιράν θα μείνει στην εξουσία εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Οι Άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι και οργισμένοι, καθώς έχουν δεχθεί επιθέσεις αντιποίνων από ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους και drones
Φρουροί της Επανάστασης