Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λιζ Τρας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Α, δεν το υποστηρίζω»

Λιζ Τρας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Α, δεν το υποστηρίζω»

Μπαράζ συνεντεύξεων παραχωρεί τα τελευταία 24ωρα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας, προκειμένου να υπερασπιστεί την αμφιλεγόμενη κατά κάποιους ακόμα και στο κόμμα της αλλά κατά την ίδια «υπεύθυνη δημοσιονομική προσέγγιση» που ακολουθεί η κυβέρνησή της. Σε μια από αυτές τις συνεντεύξεις, ρωτήθηκε και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Λιζ Τρας, μίλησε στο BBC αλλά και σε ραδιοφωνικό σταθμό για να αντικρούσει τις επικρίσεις για τον μίνι προϋπολογισμό που κατέθεσε και είχε άπειρες μειώσεις φόρων τις οποίες μετά την κατακραυγή, η κυβέρνησή της αναγκάστηκε να ανακοινώσει την Δευτέρα, ότι θα εγκαταλείψει, αφού αφορούσαν μόνο τους πιο πλούσιους.

Ξεχώρισε ωστόσο μια συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο GB News όπου ο δημοσιογράφος την ρώτησε και για την οικονομία αλλά και για την Τέιλορ Σουίφτ, για το αγαπημένο της τυρί αλλά και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

«Πρέπει να επιστραφούν τα Γλυπτά στην Ελλάδα; Συμφωνείτε με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν που είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία;», ρώτησε ο δημοσιογράφος. 

Για να πάρει μια αμήχανη απάντηση μετά από κάποια δευτερόλεπτα δισταγμού: «Δεν το υποστηρίζω».

Δείτε την απάντηση (04:25)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις