Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιζ Τρας: Οι Βρετανοί της γυρνάνε την πλάτη – Σχεδόν 8 στους 10 αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση

Λιζ Τρας: Οι Βρετανοί της γυρνάνε την πλάτη – Σχεδόν 8 στους 10 αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σχεδόν όλοι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη Λιζ Τρας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης του ινστιτούτου YouGov εν μέσω πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σχεδόν 8 στους 10 Βρετανούς (77%) αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση της Λιζ Τρας και οι σχεδόν 9 στους 10 πιστεύουν ότι χειρίζεται άσχημα τα οικονομικά ζητήματα. Είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η YouGov αυτήν τη μέτρηση.

Η Λιζ Τρας αντιμετωπίζει μια σημαντική κρίση σε όλους τους τομείς της πρωθυπουργίας της, με την προσπάθειά της για ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος να πυροδοτεί οικονομική κρίση και να προκαλεί πλήγμα στο Συντηρητικό Κόμμα που, ιστορικά, εκθειάζεται για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Και άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες μειώνεται το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν το Συντηρητικό Κόμμα, αφού το σχέδιο για φοροαπαλλαγές σόκαρε τους επενδυτές και προκάλεσε τέτοια αναταραχή στις αγορές που χρειάστηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών βολιδοσκοπήσεων της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της κυβέρνησης, συμμετείχαν 1.772 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις