Κόσμος

Λονδίνο: Εισβολή στο βρετανικό κοινοβούλιο ξύπνησε μνήμες του 2017

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός στο Λονδίνο! Ένας άνδρας συνελήφθη αφότου εισέβαλε στο βρετανικό κοινοβούλιο, στο ίδιο σημείο όπου τέσσερα χρόνια πριν ένας τζιχαντιστής έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε περαστικούς.

Όπως έγινε γνωστό, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε στο Λονδίνο έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι εισέβαλε στο κτίριο του  κοινοβουλίου του Ουεστμίνστερ.

«Ένας άνδρας συνελήφθη και έχει τεθεί υπό κράτηση στο Κάριτζ Γκέιτ», μία από τις πύλες του κτιρίου, «για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εισέβαλε σε έναν προστατευμένο χώρο», γνωστοποίησε η αστυνομία του Λονδίνου σε ένα δελτίο τύπου, υπογραμμίζοντας πως το περιστατικό δεν θεωρείται «τρομοκρατικής» φύσης.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε έπειτα από δύο επιθέσεις, που θεωρήθηκαν τρομοκρατικές από την αστυνομία: την έκρηξη, στα μέσα Νοεμβρίου, ενός ταξί στο Λίβερπουλ (βόρεια), στην οποία σκοτώθηκε ο δράστης και τον θάνατο του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες, που έχασε τη ζωή του έπειτα από μια επίθεση με μαχαίρι τον Οκτώβριο.

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής έχει αυξηθεί σε «σοβαρό», μετά την επίθεση στο Λίβερπουλ.

 

Το περιστατικό που συνέβη σήμερα σημειώθηκε στην ίδια περιοχή όπου, το 2017, ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε από έναν 52χρονο Βρετανό, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ και ήταν γνωστός στην αστυνομία, αφότου έπεσε πάνω σε περαστικούς με το όχημά του στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν χωρίζει Τραμπ και Νετανιάχου: Η επόμενη ημέρα και η στάση του Ισραήλ μετά το deal 1,5 σελίδας για πυρηνικά και Ορμούζ
Η συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης Τραμπ και Νετανιάχου - Για «φρικτή» συμφωνία μιλούν στο Ισραήλ και ελπίζουν να ναυαγήσει - Ο Τραμπ αιφνιδίασε ακόμα και στενούς του συνεργάτες
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Βραζιλία: Προκαλούν οι εργαζόμενοι για την 21χρονη που σκοτώθηκε ενώ έκανε ελεύθερη πτώση – «Δεν θυμάμαι ποιος έπρεπε να δέσει το σχοινί»
Η νεαρή έπεσε στο κενό από ύψος 40 μέτρων, χωρίς να είναι συνδεδεμένη με κανένα σχοινί ασφαλείας - Δείτε το βίντεο από το σοκαριστικό δυστύχημα
Γυναίκα εκτοξεύτηκε από γέφυρα 40 μέτρων χωρίς σχοινί ασφαλείας στη Βραζιλία και πέθανε