Κόσμος

Λονδίνο: Κλειστό το αεροδρόμιο Χίθροου λόγω μεγάλης φωτιάς σε ηλεκτρικό υποσταθμό – Ακυρώνονται χιλιάδες πτήσεις

Χάος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και ταλαιπωρία για εκατομμύρια επιβάτες. Χωρίς ρεύμα τουλάχιστον 16.000 σπίτια στο Λονδίνο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από τα μεσάνυχτα (21.03.2025) το Λονδίνο, από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον υπασταθμό ηλεκτρικού ρεύματος του αεροδρομίου Χίθροου.

«Το Χίθροου αντιμετωπίζει μεγάλη διακοπή ρεύματος σε όλο το αεροδρόμιο λόγω μεγάλης φωτιάς σε κοντινό ηλεκτρικό υποσταθμό», ανέφερε  εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Λονδίνου ενημερώνοντας πως ακυρώνονται οι πτήσεις για 24 ώρες.

«Για να διατηρήσουμε την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κλείσουμε το αεροδρόμιο μέχρι τις 23:59 στις 21 Μαρτίου 2025. Παρακαλούνται οι επιβάτες σε καμία περίπτωση να μην έρθουν στο αεροδρόμιο μέχρι να ανοίξει ξανά», πρόσθεσε.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου 1.5 μίλι μακριά από το αεροδρόμιο, στην περιοχή Hayes και πέρα από τα σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις, τουλάχιστον 16.000 σπίτια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Οι εικόνες που βγαίνουν στο φως από το αεροδρόμιο του Λονδίνου είναι σοκαριστικές. Οι μεγάλες φλόγες και οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν «πνίξει» την περιοχή και για αυτό τον λόγο οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, στο αεροδρόμιο βρίσκονταν τουλάχιστον 150 άνθρωποι οι οποίοι εκκένωσαν άμεσα, μετά από εντολή των αρχών.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης είναι επίσης ένα από τα 5 πιο πολυάσχολα στον κόσμο, εξυπηρετεί πάνω από 80 εκατομμύρια επιβάτες σε ετήσια βάση, ή αλλιώς 230.000 την ημέρα.

Ανάμεσα στις πτήσεις που χρειάστηκε να αλλάξουν πορεία ήταν μια της Qantas από την Περθ της Αυστραλίας, που εξετράπη στο Charles de Gaulle, στο Παρίσι όπως και μια της United Airlines από τη Νέα Υόρκη, που εξετράπη στο Shannon, στην Ιρλανδία, σύμφωνα με δεδομένα του FlightRadar24.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1