Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 2 ώρες και αυθημερόν επιστροφή

υπερ-υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο

Η Boeing αποκαλύπτει το υπερ-υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο που θα καλύπτει το δρομολόγιο Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε δύο ώρες.

Υπάρχει βέβαια η παραδοχή από την Boeing πως πιθανότατα θα μπορούμε να απολαύσουμε ένα 2ωρο ταξίδι από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε 20 χρόνια.

Το πολλά υποσχόμενο project της Boeing αποκαλύφθηκε στο American Institute of Aeronautics and Astronautics conference αυτή την εβδομάδα στην Ατλάντα.

Το σχέδιο από το υπερ-υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο που θα καλύπτει το Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε δύο ώρες θυμίζει τον σχεδιασμό του concorde.

Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε 2 ώρες

Το επιβατικό Mach 5 θα μπορεί να διασχίζει τον Ατλαντικό σε δύο ώρες και τον Ειρηνικό σε τρεις ώρες. Θα έχει χωρητικότητα επιβατών μεγαλύτερη από τα long-rage business jets, αλλά μικρότερη από αυτή των 737 της Boeing.

Η πιθανή έναρξη του δίωρου ταξιδιού Λονδίνο – Νέα Υόρκη εκτιμάται στο 2030 σύμφωνα με το Aviation Week.

Το Mach 5 θα μπορούσε να ταξιδεύει 2,5 φορές πάνω από την ταχύτητα και 30.000 πόδια πάνω από το ύψος που πετά το υπερηχητικό Anglo-French Concorde.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με την Boeing, θα μπορούν να ταξιδεύουν αυθημερόν ακόμα και σε ολόκληρο τον Ειρηνικό.

“Η οικοδόμηση του μέλλοντος στην Boeing απαιτεί δεκαετίες πρόβλεψης για το τι θα μπορούσε να είναι εφικτό και καινοτόμο τώρα για να συμβεί”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Boeing.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες της υπερηχητικής τεχνολογίας να συνδέει τον κόσμο πιο γρήγορα από ποτέ” υπογράμμισε ο Kevin Bowcutt, ανώτερος τεχνικός συνεργάτης και επικεφαλής επιστήμονας της υπερ-υπερηχητικής τεχνολογίας.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις